Open Procurement Albania

Projekti zhvillimor i Bllokut nr. 2, Roskovec.

A Red Flag is a fact, event, or set of circumstances, or other information that may indicate a potential legal compliance concern for illegal or unethical business conduct, particularly with regard to corrupt practices and non-compliance with anti-corruption laws.

 • Disqualification of all competitive operators except the winner. Condition : The winner was not the lowest bidder.
 • Disqualification of all competitive operators except the winner. Condition : The winner was not the lowest bidder.

District Fier
Loan No
Source of Loan/Financed by:
Loan Amount by Currency
Project Title
Description of the Project
Tender object Projekti zhvillimor i Bllokut nr. 2, Roskovec.
Reference No. REF-86287-09-18-2018
CPV Code
45000000-7 Construction work.
Estimated / Ceiling Value ALL without VAT 246,876,559
Type of Contract Public Work Contract
Procurement Method Open Procedure
Stage Procedure Signed the Contract
Tender Announcement Date 19-09-2018
Opening Date for Submission of Bids 19-09-2018
Closing Date for Submission of Bids 24-10-2018
Sector
No. of Bidders 10
Bidders SHKELQIMI 07 SHPK
B 93 SHPK & BOSHNJAKU B SHPK
HASTOCI SHPK
STERKAJ SHPK & NDREGJONI SHPK
ALBA KONSTRUKSION SHPK
MELA SHPK & ALBSHPRESA SHPK
ED KONSTRUKSION SHPK & SPEKTRI SHPK
BE IS SHPK
LALA SHPK & BIBA X SHPK
FUSHA SHPK
Successful Bidder /Supplier / Provider
 • HASTOĒI
 • The winning bid ALL without vat 193,736,484
  Bidder Announcement date 18-11-2018
  Contract date 20-11-2018
  Contract Value including VAT 232,483,780
  Contract Milestones Due Dates 18 muaj
  Appeals Ka pasur ankesa.
  Pėr procedurėn,ne datėn 06.11.2018 paraqiti ankese shoqėria Sterkaj SHPK.
  Ankesės ju kthye pėrgjigje nė datėn 06.11.2018 duke mos e pranuar atė.
  Ankime nė KPP nuk ka patur.
  Janė kualifikuar:

  1. Tė skualifikoje Operatorin Ekonomik Shkelqimi 07 SHPK pasi:
  •Nuk plotėson kėrkesėn 2.2.3 pėr kualifikim lidhur me detyrimet e taksave dhe tarifave vendore, pasi gjate vitit 2017, referuar puneve tė ngjashme tė deklaruara nė tender, ka ushtruar aktivitet nė bashkine Lushnje (rruga Hysgjokaj Kurtine, rruga Kodra e Hilajve etj), Durres (rruga nė fshatin Gjuricaj), Vlore (rruga Risili), Divjake (shkolla Cerme) dhe nuk ka paraqitur vertetime pėr pagesen e taksave dhe tarifave vendore.
  •Nuk plotėson kėrkesėn 2.3.1 pėr kualifikim lidhur me punet e ngjashme, pasi referuar kėrkeses pėr kualifikim duhet tė paraqiste dokumentacion pėr realizimin e nje pune tė vetme me vlere jo me pak se 123.438.279 leke pa tvsh ose disa pune tė ngjashme me vlere jo me pak se 493.753.118 leke pa tvsh. Kjo shoqeri nuk plotėson asnje prej dy kushteve.
  •Nuk plotėson kėrkesėn 2.3.2 pėr kualifikim lidhur me numrin minimal tė punonjesve, pasi kjo shoqeri nė periudhen e kėrkuar mars – gusht 2018 ka patur tė angazhuar maksimumi 126 persona, nga tė cilėt 91 persona janė tė angazhuar nė objektin Rikonstruksioni i Rruges Ramize Gjebrea, Faza 2 (Lidhja e rruges se Pyllit tė Sodės me rrugen Transballkanike dhe Autostraden) sipas kontrates se lidhur me FSHZH. Numri i punonjesve tė pa angazhuar ėshtė 35, i pamjaftueshem pėr tė permbushur kushtin pėr kualifikim ku kėrkohen 80 punonjes tė pa angazhuar.
  •Nuk plotėson kėrkesėn 2.3.4 dhe 2.3.5 pėr kualifikim lidhur me disponimin e inxhiniereve, pasi inxhinieret e paraqitur janė tė deklaruar dhe tė angazhuar nė proceduren Rikonstruksioni i rruges Ramize Gjebrea, faza 2 (lidhja e rruges se pyllit tė sodes me rrugen transballkanike dhe autostraden) , nė tė cilėn kjo shoqeri ėshtė shpallur fituese nė datėn 05.10.2018. Kontrata perkatese ėshtė lidhur nė datėn 09.10.2018, perpara datės se hapjes se ofertave.
  •Nuk plotėson kėrkesėn 2.3.9 dhe 2.3.10 pėr kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi mjetet e paraqitur nė kete procedure janė tė deklaruar dhe tė angazhuar nė proceduren Rikonstruksioni i rruges Ramize Gjebrea, faza 2 (lidhja e rruges se Pyllit tė Sodes me rrugen transballkanike dhe autostraden) , nė tė cilėn kjo shoqeri ėshtė shpallur fituese nė datėn 05.10.2018. Kontrata perkatese ėshtė lidhur nė datėn 09.10.2018, perpara datės se hapjes se ofertave.

  •Nga kontrolli i veprimeve aritmetike rezulton se vlera e ofertes pa tvsh ėshtė 165.544.444 leke dhe jo 154.228.372 leke (sa c’ėshtė shenuar nė formularin e ofertes dhe preventivin e dorezuar nė tender). Komisioni llogariti se gabimi aritmetik ėshtė nė vleren 11.316.072 leke ose mbi 7%. pėr rrjedhoje, bazuar nė piken 4 tė nenit 66 tė VKM Nr. 914, datė 29.12.2014, Pėr miratimin e rregullave tė prokurimit publik oferta refuzohet.

  3. Tė skualifikoje bashkimin e Operatoreve Ekonomike Sterkaj SHPK (88%) dhe Ndregjoni SHPK (12%) pasi:
  •Shoqeria Sterkaj SHPK nuk plotėson kėrkesėn 2.3.1 pėr kualifikim lidhur me punet e ngjashme, pasi nuk ka paraqitur asnje objekt ku tė kete kryer punime ndertim godinash nderkohe qe ka marre persiper tė kryeje punime tė tilla.
  •Shoqeria Ndregjoni SHPK nuk plotėson kėrkesėn 2.2.3 pėr kualifikim lidhur me detyrimet e taksave dhe tarifave vendore, pasi gjate vitit 2017, referuar puneve tė ngjashme tė deklaruara nė tender, ka ushtruar aktivitet nė bashkine Elbasan (sistemim asfaltim rruga Belul Berisha) dhe Kamez (Ndertim rruga Migjeni & Mesonjetorja & Dardania) dhe nuk ka paraqitur vertetime pėr pagesen e taksave dhe tarifave vendore.
  •Shoqeria Ndregjoni SHPK nuk plotėson kėrkesėn 2.3.4 dhe 2.3.5 pėr kualifikim lidhur me disponimin e inxhiniereve, pasi ka marre persiper punime elektrike dhe nuk ka ing elektrik. ka marre persiper punime kondicionimi dhe nuk ka ing mekanik.

  4. Tė skualifikoje Operatorin Ekonomik Alba Konstruksion SHPK pasi:
  • Nuk plotėson kėrkesėn 2.3.1 pėr kualifikim lidhur me punet e ngjashme, pasi ka paraqitur pune tė ngjashme vetem pėr punime rrugore, por nuk ka paraqitur asnje pune tė ngjashme pėr punime ndertimore pėr godina.
  •Nuk plotėson kėrkesėn 2.3.9 pėr kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve.

  5. Tė skualifikoje bashkimin e Operatoreve Ekonomike ED Konstruksion SHPK (87,1%) dhe Spektri SHPK (12,9%) pasi:
  •Shoqeria ED Konstruksion SHPK nuk plotėson kėrkesėn 2.2.3 pėr kualifikim lidhur me detyrimet e taksave dhe tarifave vendore, pasi gjate vitit 2017 dhe 2018, referuar puneve tė ngjashme tė deklaruara nė tender, ka ushtruar aktivitet nė bashkine Dropull (Unaza e Pogonit, loti 1) dhe nuk ka paraqitur vertetime pėr pagesen e taksave dhe tarifave vendore.
  •Shoqeria ED Konstruksion SHPK nuk plotėson kėrkesėn 2.3.9 pėr kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve .

  6. Tė skualifikoje bashkimin e Operatoreve Ekonomike Lala SHPK (53,27%) dhe Biba X SHPK (46,73%) pasi:
  •Shoqeria Lala SHPK nuk plotėson kėrkesėn 2.2.3 pėr kualifikim lidhur me detyrimet e taksave dhe tarifave vendore, pasi gjate vitit 2017, referuar puneve tė ngjashme tė deklaruara nė tender, deri nė datėn 05.06.2017 ka ushtruar aktivitet nė bashkine Sarande (Rehabilitimi i linjes se furnizimit me uje dhe kanalizime nė qytetin e Sarandes) dhe nuk ka paraqitur vertetime pėr pagesen e taksave dhe tarifave vendore.
  •Shoqeria Biba X SHPK nuk plotėson kėrkesėn 2.3.1 pėr kualifikim lidhur me punet e ngjashme, pasi ka paraqitur pune tė ngjashme vetem pėr punime rrugore, por nuk ka paraqitur asnje pune tė ngjashme pėr punime ndertimore pėr godina.

  7. tė skualifikoje Operatorin Ekonomik Fusha SHPK pasi:
  •Nuk plotėson kėrkesėn pėr kualifikim lidhur me paraqitjen e deklarates se disponueshmerise se mjeteve sipas shtojces 10, pasi nė deklaraten e paraqitur deklaron disponueshmerine e mjeteve pėr objektin Rikonstruksioni i rrugeve tė brendeshme dhe rikualifikimi i hapesirave publike tek zona e plazhit tek shkembi i kavajes, bashkia Durres dhe jo pėr objektin qe prokurohet.
  •Nuk plotėson kėrkesėn 2.3.4 dhe 2.3.5 pėr kualifikim lidhur me disponimin e inxhiniereve, pasi inxhinieri i propozuar gjeodet Artur Asllani ėshtė i deklaruar dhe i angazhuar nė proceduren Rikonstruksion bulevardi i Vlores , nė tė cilėn kjo shoqeri ėshtė shpallur fituese nė datėn 19.03.2018. Kontrata perkatese ėshtė lidhur me Fondin Shqiptar tė Zhvillimit nė datėn 21.03.2018, perpara datės se hapjes se ofertave, dhe punimet janė nė proces.
  Cancellation reason
  Notes Pėr ketė procedurė prokurimi ėshtė shtyrė njė herė afati pėr dorėzimin e dokumentave, referim sipas shtojcės 1.
  Afati fillestar ka qėnė nė datėn 19-10-2018 .
  Transaction / Actual Spending Monitor treasury transaction for HASTOĒI
  Relevant published Bulletin
  Tender Announcement Nr.38 - Dt.24-09-2018
  Technical Specifications
  Tender Standard Documents (TSD) Draft Contract
  Technical Report
  Bill of Quantities
  Announcement of Winner Nr.47 - Dt.26-11-2018
  Announcement of Contract Signing Nr.47 - Dt.26-11-2018
  shtojca_1

  Privacy Policy

  Except when otherwise defined, all data & information offered in Open Procurement Albania is available under the licenses: This material is Open Data