Open Procurement Albania

Rikonstruksioni i rrugės Agim – Babunje, Bashkia Divjakė.

A Red Flag is a fact, event, or set of circumstances, or other information that may indicate a potential legal compliance concern for illegal or unethical business conduct, particularly with regard to corrupt practices and non-compliance with anti-corruption laws.

 • Disqualification of all competitive operators except the winner. Condition : The winner was not the lowest bidder.
 • Disqualification of all competitive operators except the winner. Condition : The winner was not the lowest bidder.

District Fier
Loan No
Source of Loan/Financed by:
Loan Amount by Currency
Project Title
Description of the Project
Tender object Rikonstruksioni i rrugės Agim – Babunje, Bashkia Divjakė.
Fondi i akorduar pėr vitin 2018 ėshtė 31,418,094 lekė pa tvsh.
Pjesa e mbetur ėshtė parashikuar pėr vitin 2019.
Reference No. REF-75000-06-15-2018
CPV Code
45000000-7 - Punė ndėrtimi
Estimated / Ceiling Value ALL without VAT 155,489,410
Type of Contract Public Work Contract
Procurement Method Open Procedure
Stage Procedure Signed the Contract
Tender Announcement Date 18-06-2018
Opening Date for Submission of Bids 18-06-2018
Closing Date for Submission of Bids 19-07-2018
Sector
No. of Bidders 21
Bidders COMPANY RIVIERA 2008 SHPK
MELA SHPK & ALBSHPRESA SHPK
AGBES CONSTRUKSION SHPK
SHKELQIMI 07 SHPK
BIBA X SHPK & SHANSI INVEST SHPK
XH&M SHPK & BEQIRI SHPK
GPG COMPANY SHPK
K AAV SHPK
AL ASFALT SHPK
B93II SHPK & B93 SHPK
GLAVENICA SHPK & RIVIERA SHPK
CAUSHI SHPK
STERKAJ SHPK
KUPA SHPK & LIQENI VII SHPK
BAJRAMI N SHPK
RSM COMPANY SHPK & XHAST SHPK
BE IS SHPK
BAMI SHPK
TT BETON & ZDRAVO SHPK
VICTORIA INVEST SHPK
GJOKA KONSTRUKSION SHPK
Successful Bidder /Supplier / Provider
 • ALB SHPRESA
 • MELA SHPK
 • The winning bid ALL without vat 95,000,000
  Bidder Announcement date 20-11-2018
  Contract date 22-11-2018
  Contract Value including VAT 114,000,000
  Contract Milestones Due Dates 8 muaj
  Appeals Ka pasur ankesa.
  • Operatori Ekonomik Company Riviera 2008 shpk paraqiti ankim ne daten 03.08.2018.
  Pergjigja u kthye ne daten 08.08.2018.
  • Bashkimi i operatoreve ekonomike Mela shpk & Albshpresa shpk paraqiti ankim ne daten 14.08.2018.
  Pergjigja u kthye ne daten 21.08.2018.
  • Operatori Ekonomik Company Riviera 2008 shpk paraqiti ankim ne daten 24.08.2018.
  Pergjigja u kthye ne daten 24.08.2018.
  • Ne daten 03.09.2018 shoqeria Company Riviera 2008 shpk paraqiti ankese ne Komisionin e Prokurimit Publik.
  Ne daten 19.11.2018, me vendimin Nr. 786/2018, Komisioni i Prokurimit Publik ka vendosur te mos pranoje ankimin e shoqerise Company Riviera 2008 shpk.

  Jane skualifikuar:
  1. Operatori Ekonomik Company Riviera 2008 shpk pasi:
  Ka paraqitur oferte anomalisht te ulet dhe nuk ka arritur ta argumentoje ate.

  2. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike Xh&M shpk (55%) dhe Beqiri shpk (45%) pasi:
  • Shoqeria Xh&M shpk nuk ploteson kerkesen 2.2.3 per kualifikim lidhur me detyrimet e taksave dhe tarifave vendore, pasi nuk ka paraqitur dokumentacion per shlyerjen e detyrimeve vendore per vitin 2017.
  • Shoqeria Xh&M shpk nuk ploteson kerkesen 2.3.2 lidhur me numrin e nevojshem te punonjesve, pasi sipas perqindjes se punes qe ka marre persiper ne marreveshjen e bashkepunimit duhet te kete 45 punonjes, nderkohe qe ka me pak se 34.

  3. Operatori Ekonomik K-AAV shpk pasi:
  • Nuk ploteson kerkesen 2.3.8 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve pasi, referuar deklaratės mbi disponueshmėrinė e mjeteve sipas Shtojcės 10, nuk ka asnje ekskavator me zinxhire, ekskavatore me goma, eskavator me krah te gjate mbi 18 m, etj.
  • Nuk ploteson kerkesen 2.2.1 per kualifikim lidhur me xhiron e realizuar ne tre vitet e fundit, pasi xhiron mesatare e ka 4.442.030 leke, shume me e ulet se xhiro e kerkuar prej 62.195.764 lekesh.
  4. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike B 93II shpk (16%) dhe B 93 shpk (84%) pasi: •Shoqeria B 93II shpk nuk ploteson kerkesen 2.3.4 per kualifikim lidhur me punesimin e inxhiniereve, pasi ka marre persiper punime per kanalizimet e ujrave te shiut, dhe nuk ka inxhinier hidroteknik.

  Cancellation reason
  Notes
  Transaction / Actual Spending
  Relevant published Bulletin
  Tender Announcement
  Technical Specifications
  Tender Standard Documents (TSD) Draft Contract
  Decision of the Public Procurement Commission (PPC)
  Technical Report
  Bill of Quantities
  Announcement of Winner Nr.47 - Dt.26-11-2018
  Announcement of Contract Signing Nr.47 - Dt.26-11-2018

  Privacy Policy

  Except when otherwise defined, all data & information offered in Open Procurement Albania is available under the licenses: This material is Open Data