Open Procurement Albania

Rehabilitimi i anes 110 kV te Nenstacionit Fueshe-Arrez

A Red Flag is a fact, event, or set of circumstances, or other information that may indicate a potential legal compliance concern for illegal or unethical business conduct, particularly with regard to corrupt practices and non-compliance with anti-corruption laws.

 • Disqualification of all competitive operators except the winner
 • Disqualification of all competitive operators except the winner

Procuring Authority / Buyer Operatori i Sistemit te Transmetimit OST
Procuring Authority / Buyer
Tender object Rehabilitimi i anes 110 kV te Nenstacionit Fueshe-Arrez
Reference No. REF-79638-07-17-2018
Estimated / Ceiling Value ALL without VAT 158 500 000,00
Type of Contract Public Work Contract
Procurement Method Open Procedure
Stage Procedure Announced the Winner
Tender Publication Date 18-07-2018
Last date of Submitted Documents 17-08-2018
Tender Held Date 17-08-2018
No. of Bidders 3
Bidders
Successful Bidder /Supplier / Provider
 • aci engineering
 • The winning bid ALL without vat 156,942,899
  Bidder Announcement date 13-09-2018
  Award and Contract Amount ALL with VAT
  Contract date
  Planned Milestones of Contract / Start and End Date
  Renewal Contract Additional Value (ALL with VAT)
  Appeals Nuk ka pasur ankesa.
  Jane Skualifikuar ofertuesit e mėposhtėm:

  1. “HTM” sh.p.k & “BE-IS” sh.p.k & “Zenit &Co” sh.p.k :
  • Nuk ka permbushur piken 2.3.1, “Kapacitet i teknik” te kritereve e vecanta te kualifikimit sepse referuar pikes 3 paragrafi i dyte i nenit 74 .
  • Nuk ka pėrmbushur pikėn 2.3.9, “Kapacitet i teknik” tė kritereve tė vecanta tė kualifikimit. Arsyeja ėshtė se BOE nuk ka plotėsuar nė mėnyre rigoroze kolonėn e emėrtuar “Kėrkesat teknike tė ofruara” tė tabelave pėr kėrkesat teknike pėr paisjet tė paraqitura nga AK nė shtojcėn 13 “Specifikimet teknike” sepse njė pjesė e mirė e tė dhėnave teknike tė ofruara nuk pėrputhen me tė dhėnat e katalogjeve pėrkatėse.
  • Nuk ka pėrmbushur pikėn 2.3.10, “Kapacitet i teknik” t ė kritereve e vecanta te kualifikimit sepse: i) asnje test raport nuk eshte i perkthyer, ata jane ne gjuhen angleze ose kineze, ii) katalogjet jane ne anglisht, datasheetet dhe pjeset e katalogjeve te perkthyer nuk tregojnė cilit katalogu i perkasin. Kjo ne kundershtim me kushtet e pergjithshme te DST qe thote: “Nėse gjuha e pėrdorur nė procedurė ėshtė gjuha shqipe, atėherė dokumentat nė gjuhė tė huaj duhet tė shoqėrohen me njė pėrkthim tė noterizuar nė gjuhėn shqipe”. Pika 4.6 seksioni 4 Procedura, percakton gjuhen shqipe si Gjuha pėr hartimin e ofertave ose kėrkesave pėr pjesėmarrje.

  2. “Kevin Construksion” sh.p.k
  • Nuk ka permbushur piken 1/ ē, kritereve e vecanta te kualifikimit sepse Nuk ka paraqitur formular oferte, materiali ka emrin oferte teknik dhe nuk eshte sipas shtojces 1 te DST-ve, eshte vetem preventivi me cmime pa firme dhe vule.
  • Nuk ka permbushur piken 2.3.1, “Kapacitet i teknik” te kritereve e vecanta te kualifikimit sepse nuk ka paraqitur asnje kontrate per pune te ngjashme, kontrata e paraqitur nuk ka lidhje me objektin e prokurimit dhe eshte jashte afatit te kerkuar brenda 3 viteve nga dita e hapjes se tenderit.
  • Nuk ka permbushur piken 2.3.3, “Kapacitet i teknik” te kritereve e vecanta te kualifikimit sepse deklarata e kerkuar nga ky kriter eshte e pafirmosur dhe pavulosur.
  • Nuk ka permbushur piken 2.3.6, “Kapacitet i teknik” te kritereve e vecanta te kualifikimit sepse nuk ka paraqitur asnje punonjes me kartele te sigurimit teknik.
  • Nuk ka permbushur piken 2.3.7, “Kapacitet i teknik” te kritereve e vecanta te kualifikimit sepse nuk disponon mjetet vinxh dhe autovinxh me kosh.
  • Nuk ka permbushur piken 2.3.9, “Kapacitet i teknik” te kritereve e vecanta te kualifikimit sepse nuk ka paraqitur tabelen me te dhenat teknike te plotesuar paraqitura nga AK ne shtojcen 13 “Specifikimet teknike”.
  • Nuk ka permbushur piken 2.3.10, “Kapacitet i teknik” te kritereve e vecanta te kualifikimit sepse per listen e kerkuara ne kete kriter, te mallrave si celesa, ndares, shkarkues etj, nuk ka paraqitur autorizim prodhuesi, ISO, katalog dhe test raporte.
  • Nuk ka pėrmbushur pikėn 2.3.11, “Kapaciteti teknik” te kritereve e vecanta te kualifikimit (hedhur si shtojce) sepse nuk eshte i pajisur me liēense profesionale ne fushen e projektimit dhe as nuk ka marrveshje kontraktuale me disponuesit e ketyre licensave.
  Cancellation reason
  Additions
  Transaction / Actual Spending
 • Public Announcement Bulletin

  SUPPORTERS
  USAID

  Privacy Policy

  Except when otherwise defined, all data & information offered in Open Procurement Albania is available under the licenses: This material is Open Data