Open Procurement Albania

Rikonstruksion kopshti Neim Babameto

A Red Flag is a fact, event, or set of circumstances, or other information that may indicate a potential legal compliance concern for illegal or unethical business conduct, particularly with regard to corrupt practices and non-compliance with anti-corruption laws.

 • Disqualification of all competitive operators except the winner
 • Disqualification of all competitive operators except the winner

Procuring Authority / Buyer Local Unit Durrės
Procuring Authority / Buyer Bashkia Durres
Tender object Rikonstruksion kopshti Neim Babameto
Reference No. REF-22377-05-16-2019
Estimated / Ceiling Value ALL without VAT 12 747 000,00
Type of Contract Public Work Contract
Procurement Method Open Procedure
Stage Procedure Announced the Winner
Tender Publication Date 17-05-2019
Last date of Submitted Documents 17-06-2019
Tender Held Date 17-06-2019
No. of Bidders 10
Bidders NEAL-86 K04814851T & KUPA SHPK
K.M.K L78223801E & Caushi M L88419801O & SINDER AB SHPK
C O L O M B O SHPK
SARK SHPK
2 N SHPK
M U R AT I” J66702413V & EURO-ALB SHPK
LEON KONSTRUKSION SHPK
MENI SHPK & XHENGO SHPK
RAFIN COMPANY SHPK
ELDA-VL SHPK
Successful Bidder /Supplier / Provider
 • K.M.K - Caushi M - SINDER AB
 • The winning bid ALL without vat 8 158 293,00
  Bidder Announcement date 15-08-2019
  Award and Contract Amount ALL with VAT
  Contract date
  Planned Milestones of Contract / Start and End Date 90 ditė
  Renewal Contract Additional Value (ALL with VAT)
  Appeals Nuk ka pasur ankesa.
  Janė skualifikuar operatorėt ekonomikė tė mėposhtėm:

  1. C O L O M B O :
  • Operatori ekonomik C O L O M B O e ka paraqitur Shtojcėn 2/1 “Deklarate pėr paraqitje oferte tė pavaruar”, por nuk ka klikuar nje nga alternativat e pikes 6( germen a ose germen b ), te kesaj shtojce.
  • Operatori ekonomik C O L O M B O ne vijim te ketyre dokumentave, ka paraqitur dhe nje katalog per ndricues, me logo te kompanise V-TAC, Mareco LUCE te cilat jane te pa pėrkthyer nė ato pjesė qė pasqyrojnė specifikimet teknike, kriter i kerkuar po ne shtojcen 12 te dokumentave te tenderit, ku thuhet: “Nėse gjuha e pėrdorur nė procedurė ėshtė gjuha shqipe, atėherė dokumentat nė gjuhė tė huaj duhet tė shoqėrohen me njė pėrkthim tė noterizuar nė gjuhėn shqipe”, mbi te gjitha, nuk ka dhe ndonje marreveshje me keta te fundit.
  2. NEAL-86 & KUPA
  - Nga verifikimi i preventivit nėse ka apo jo gabime aritmetike, ku rezultoi se: B.O NEAL-86 & KUPA, ne shtojcen 1, formulari i ofertes ka deklaruar vleren 7’983’051 leke dhe nga kontrolli i preventivit rezultoi vlera 10’250’951 lekė.
  -Bazuar ne V.K.M nr.914, datė 29.12.2014, ne DST pika 3.2, “Korrigjimi i gabimeve dhe pjesėt e hequra” thuhet: Ofertat me gabime aritmetike refuzohen, kur shumat absolute tė tė gjitha korrigjimeve janė mė shumė se ± 2% e vlerės sė ofertės ekonomike tė ofruar.

  3. SARK :
  - Nė DST Shtojca 12 , pika 2.3 “Pėr kapacitetin teknik”, ne germen l jane kerkuar;
  List pagesat sipas formularėve standart pėr sigurimet, pėr gjashtė muajt e fundit (Nentor, Dhjetor tė vitit 2018 dhe Janar, Shkurt, Mars, Prill te vitit 2019), ndersa subjektet e biznesit te vogel sipas legjislacionit ne fuqi), ku numri i punonjėsve tė jetė minimumi 30 persona me kohė tė plotė pune, kėtu pėrfshihet: “Stafi teknik i shoqėrisė” sipas pikės “h” dhe “Licencat profesionale tė shoqerisė” sipas pikės “g”...
  - Operatori ekonomik SARK e ka plotesuar numrin e punonjesve 30 persona, por referuar Liste pagesave te ketij operatori, pėr gjashtė muajt e fundit (Nentor, Dhjetor tė vitit 2018 dhe Janar, Shkurt, Mars, Prill te vitit 2019), rezulton se per muajt Mars, Prill te vitit 2019, numrin e punonjesve 30 persona, nuk i ka deklaruar ne listepagesa me kohe te plote pune.

  4. 2 N :
  - Operatori ekonomik 2 N e ka plotesuar numrin e punonjesve 30 persona, por referuar Liste pagesave te ketij operatori, pėr gjashtė muajt e fundit (Nentor, Dhjetor tė vitit 2018 dhe Janar, Shkurt, Mars, Prill te vitit 2019), rezulton se per muajt Mars, Prill te vitit 2019, numrin e punonjesve 30 persona, nuk i ka ne listepagesa me kohe te plote pune.

  5. “MURATI” & EURO-ALB :
  Ofertuesi ka paraqitur Certifikata ISO 9001 te prodhueseve te tjere, te cilet operojne ne fushen e Boliereve dhe te pompave, konkretisht prodhuesit te Boliereve TERMODINAMIK MAKINA SANYI VE TICARET A.S, Certifikata ISO 9001:2008 e te cilit, ka skaduar qe me date 01 Qeshor 2014 dhe prodhuesit te Pompave DWT HOLDING SPA, Certifikata ISO 9001:2008 e te cilit, ka skaduar qe me date 27-05-2018.
  Per produktet: “F.V Ndricues LED”, operatoret ekonomik ne bashkim “MURATI” & EURO-ALB duke mos qene vete prodhues, nepermjet operatorit ne bashkim “MURATI”, kane bere marreveshje me SALI ELEKTRIK Shpk, distributor i firmave IBV Elektrikal dhe V-TAC EUROPE LTD, por Certifikatat ISO 9001 te ketyre prodhueseve, dokumentat teknike (prospekte teknike, katalog etj.) jane tė pa pėrkthyera e te pa noterizuara dhe nė ato pjesė qė pasqyrojnė specifikimet teknike qė kėrkohen nė dokumentat e tenderit, kriter i kerkuar po ne shtojcen 12 te dokumentave te tenderit, ku thuhet: “Nėse gjuha e pėrdorur nė procedurė ėshtė gjuha shqipe, atėherė dokumentat nė gjuhė tė huaj duhet tė shoqėrohen me njė pėrkthim tė noterizuar nė gjuhėn shqipe”.

  6. LEON KONSTRUKSION :
  Oferta ekonomike e operatorit LEON KONSTRUKSION, ka gabime aritmetike tek shumatoret qe e kalon vleren & 2% te vleres se ofertes se ofruar dhe vlera e ofertes 11’831’150 lekė e ofruar, pas korrigjimit me shumen e paisjeve vlera e ofertes shkon ne vleren 12’628’128 lekė.

  7. MENI & XHENGO :
  Operatori ekonomik ne bashkim MENI ne lidhje me ndricuesit, ka paraqitur dokumentacion si: Autorizim te LED C4, tė pa pėrkthyer dhe tė pa noterizuar, kriter i kerkuar po ne shtojcen 12 te dokumentave te tenderit, ku thuhet: “Nėse gjuha e pėrdorur nė procedurė ėshtė gjuha shqipe, atėherė dokumentat nė gjuhė tė huaj duhet tė shoqėrohen me njė pėrkthim tė noterizuar nė gjuhėn shqipe”, ndersa katalogu me te dhenat teknike e LED C4 eshte ne gjuhen shqipe. Mungon Certifikata ISO 9001 e LED C4. KVO vendos qe bashkimi i operatoreve ekonomik MENI & XHENGO te mos kualifikohet.

  8. RAFIN COMPANY
  Operatori ekonomik RAFIN COMPANY e ka paraqitur Shtojcėn 2/1 “Deklarate pėr paraqitje oferte tė pavaruar”, por nuk ka klikuar nje nga alternativat e pikes 6( germen a ose germen b ), te kesaj shtojce. - Nė DST Shtojca 12, pika 2.3 “Pėr kapacitetin teknik”, nė gėrmėn l, kerkuar si me poshte; List pagesat sipas formularėve standart pėr sigurimet, pėr gjashtė muajt e fundit (Nentor, Dhjetor tė vitit 2018 dhe Janar, Shkurt, Mars, Prill te vitit 2019, ndersa subjektet e biznesit te vogel sipas legjislacionit ne fuqi), ku numri i punonjėsve tė jetė minimumi 30 persona me kohė tė plotė pune, kėtu pėrfshihet: “Stafi teknik i shoqėrisė” sipas pikės “h” dhe“Licencat profesionale tė shoqerisė” sipas pikės “g”...... - Operatori ekonomik RAFIN COMPANY e ka plotesuar numrin e punonjesve 30 persona dhe e tejkalon kete numer, por nuk ploteson numrin 30 persona me kohe te plote pune.

  9. ELDA–VL
  Nuk ka paraqitur oferte.
  Cancellation reason
  Additions
  Transaction / Actual Spending
 • Monitor Transactions / Actual Spendings for this Contractor
 • Public Announcement Bulletin
  Announcement of Procurement
  Standard Tender Documents
  Technical Specification
  Bidder Announcement
  Signing of the Contract
  Project

  Privacy Policy

  Except when otherwise defined, all data & information offered in Open Procurement Albania is available under the licenses: This material is Open Data