Open Procurement Albania

Minikonkursi 1: “Rindërtimin e 677 banesave individuale, ndërtimi dhe rikonstruksioni i infrastrukturës publike dhe çdo ndërhyrje tjetër në funksion të tyre”, nga të cilat 168 banesa sipas modelit 1+1, 245 banesa sipas modelit 1+2 dhe 264 banesa sipas modelit 1+3“.

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Pamundesi kohore per pergatitje te nje oferte (oferte teknike plus dokumentacion
 • Afat i pamjaftueshem sipas kritereve ligjore te percaktuara ne nenin 43 te ligjit 9643 "Per Prokurimin Publik" i ndryshuar

Qarkun Tirane-Lezha-Durres
Kredia Nr
Burimi i Kredise/Financuar nga Burimi i Financimit: Fondi i Rindërtimit ne Buxhetin e Shtetit.
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Programi i Rindërtimit
Pershkrim i Projektit Programi i Rindërtimit është Program i Qeverisë Shqiptare, iniciuar pas Tërmetit të datës 26 Nëntor 2019. Ky program parashikon ndërtime të reja dhe rikonstruksione të objekteve dhe infrastrukturës urbane pas vlerësimit të dëmeve për shkak të Tërmetit.
Qeveria Shqiptare Organizoi në bashkëpunim me partnerët në datën 17 shkurt 2020 një Konferencë Donatorësh në Bruksel, ku deklarohet e garantuar një ndihmë prej 1.15 bilion Euro nga dhurime, asistenca, grantet, dhe kreditë e buta. Këto fonde dhe të tjera të garantuara përmes borxhit publik, do të përdoren për Programin e Rindërtimit. Programi i Rindërtimit parashikohet të realizohet përmes Zhvillimit të Zonave të Reja për Zhvillim të Detyruar; Ndërtimit në Infrastrukturë Urbane; Blerjes së Stok Banesa; Grante për Rindërtim dhe Rimëkëmbje sociale.
Një pjesë e mirë e prokurimeve dhe kontraktimeve për Rindërtim Objektesh do të bëhet nga autoritetet prokuruese Fondi Shqiptar për Zhvillim dhe Bashkia Tiranë.

Lexo Dokumentin mbi Post Disaster Needs Assessment PDNA Albania.

Objekti i Tenderit Minikonkursi 1: “Rindërtimin e 677 banesave individuale, ndërtimi dhe rikonstruksioni i infrastrukturës publike dhe çdo ndërhyrje tjetër në funksion të tyre”, nga të cilat 168 banesa sipas modelit 1+1, 245 banesa sipas modelit 1+2 dhe 264 banesa sipas modelit 1+3“.
Fondi limit i minikonkursit 1,818,756,526 Leke Leke Pa TVSH.
Nr. Reference REF-56909-04-27-2020 (Minikonkursi 1).
Kodi CPV
45000000-7 - Punë ndërtimi,
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike (Marrëveshje Kuadër)
Lloji i Procedures E kufizuar, mbi kufirin e lartë monetar
Statusi i Tenderit Rishpallje me Njoftim Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 28-04-2020
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 08-05-2020
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 08-05-2020
Sektori Infrastrukturë Urbane
Nr. i Operatoreve Konkurues 14
Operatore Konkurues

• Operatore ekonomike pjesmarres ne Fazen 2 - Përcaktimi i kontratës fituese :

1. “KAPLAN CAM ALUMINYUM OTOI\.'IOTIV SANAYI TICARET” & “PREFABRIK YAPI INS.SAN.VE.Ti.AS” & BESGEN MUHENDISLIK INS. TAAH. SN. VE TIC.LTD.STI.”
2. “Kevin Construksion” shpk &“Company Riviera” 2008 & “Mela”shpk & “Pepa Group”shpk
3. “G.P.G. Company” sh.p.k & “Shendelli” sh.p.k.
4. “Gjikuria” sh.p.k “2 T” sh.p.k
5. “Boshnjaku. B” sh.p.k. & “Llazo” sh.p.k
6. BOE “Shijaku” shpk & “CO1 Rroku Konstruksion Tiranë” shpk
7. “The Best Construktion” &“ Vëllezërit Hysa” &“ Arifaj”shpk & “Denis- 05”shpk” “Alb-Building” sh.p.k
8. “GENER 2” sh.p.k
Operator Ekonomik Kontraktues
 • MELA SHPK
 • Kevin Construksion
 • COMPANY RIVIERA 2008
 • Pepa Group
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 1,772,870,000
  Data e shpalljes se fituesit 09-09-2020
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates Kohëzgjatja e kontratës 165 ditë kalendarike
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa.
  Janë skualifikuar operatorët ekonomikë të mëposhtëm:

  1. “GENER 2” sh.p.k, skualifikohet, oferta e paraqitur është më e lartë se vlera e fondit limit të objektit të minikonkursit.

  2. “2 T” sh.p.k, skualifikohet, oferta e paraqitur është më e lartë se vlera e fondit limit të objektit të minikonkursit.

  3. “Alb-Building” sh.p.k skualifikohet, oferta e paraqitur është më e lartë se vlera e fondit limit të objektit të minikonkursit.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime • Bashkimi i operatorëve KAPLAN CAM ALUMINYUM OTOI “IOTIV SANAYI TICARET” & “PREFABRIK YAPI INS.SAN.VE.TI.AS” & BESGEN MUHENDISLIK INS. TAAH. SN. VE TIC.LTD.STI” i renditur i pari, nuk arriti të paraqesë brenda afatit të kërkuar sigurimin e kontratës në masën 15% dhe nuk arriti të nënshkruajë kontratën brenda afatit ligjor.

  Autoriteti Përgjegjës, Fondi Shqiptar i Zhvillimit vijon me përzgjedhjen fitues të ofertuesit të renditur i dyti në listën e klasifikimit perfundimtar Bashkimi i Operatorëve Ekonomikë “Kevin Construksion” shpk &“Company Riviera” 2008 & “Mela”shpk & “Pepa Group”shpk” me vlerë oferte në shumën 1,772,870,000 lekë pa tvsh dhe e vlerësuar me 90.46 pikë, e cila është identifikuar si oferta e suksesshme.
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per COMPANY RIVIERA 2008
  Publikimi ne Buletin Kontrata te lidhura ne baze te Marreveshjes KuaderREF-56909-04-27-2020 (Minikonkursi 1).
  Njoftim per Shpallje Tenderi Buletini i Posaçëm Nr. 23 datë 28 Prill 2020
  Dokumente Standarde Tenderi (DST) Draft Kontrata
  Njoftim per Shpallje Fituesi Buletini i Posaçëm Nr. 68 datë 9 Shtator 2020
  Njoftim per Lidhje Kontrate

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data