Open Procurement Albania

“Ndërtim rruga Porto Romano Durres, Loti 3 (vazhdimi)”

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit

Autoritet Prokurues Autoriteti Rrugor Shqiptar
Institucioni Prokurues Autoriteti Rrugor Shqiptar
Objekti i Tenderit “Ndërtim rruga Porto Romano Durres, Loti 3 (vazhdimi)”
Nr. Reference REF-05431-09-15-2021
Vlera / Fondi Limit 1 247 681 404,00
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures E hapur, mbi kufirin e lartë monetar
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit te Tenderit 16-09-2021
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 18-10-2021
Data e mbajtjes se tenderit 18-10-2021
Nr. i Operatoreve Konkurues 8
Operatore Konkurues 1. “ALB BUILDING”
2. “Trema Engineering 2 & ELMAZAJ KONSTRUKSION & RRUGA URA ASFALTIM NR.2 ELBASAN”
3. “PE - VLA - KU & KUPA”
4. “ALB - STAR”
5. “ A. N. K.”
6. “FUSHA”
7. “4 A-M”
8. “GECI”
Operator Ekonomik Kontraktues
 • GECI SHPK
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 1 175 927 028,00
  Data e shpalljes se fituesit 16-11-2021
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH 1411112433
  Data e lidhjes se kontrates 02-12-2021
  Kohezgjatja e kontrates 18 Muaj
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa.
  Janë Skualifikuar operatorët ekonomik:
  1. “Albuilding” shpk, për këto arsye:
  - nuk provon realzimin e kontrates me keto cmime pasi në paraqitjen e analizave rezultojnë mos respektim të normativave të formatit të analizave të manualit në fuqi , gabime të ndryshme të veprimeve artimetike , mos perputhje të cmimit të ofertuar me analizat e paraqitura si dhe nuk janë paraqitur të gjitha analizat e zërave të punës sipas preventivit.
  2. “Trema Engineering 2 & ELMAZAJ KONSTRUKSION & RRUGA URA ASFALTIM NR.2 ELBASAN”, për këto arsye:
  - Nga BOE ne formularin e vetdeklarimit sipas Shtojces 8 nuk jane paraqitur mjetet *Rul gome gome mbi 14 ton , *Trencher për hapje kanali me fuqi 240 HP sipas kerkeses se DST Gjithashtu per disa mjete te tjera si Greider, Minieskavatore, Buldozer (traktor) nuk jane paraqitur te dhena reference.
  3. “PE – VLA - KU & Biba X & Kupa” sh.p.k, për këto arsye:
  - Operatori PE – VLA - KU shpk midis te tjereve rezulton te kete si drejtues teknik te shoqerise: Sokol Qehajaj, drejtues teknik si Inxhinier për ndërtimin e rrugëve dhe autostradave, subjekt i cili rezulton te jete i punesuar me kohe te plote prane Bashkia e Tiranes si Inspektor i policisë ndërtimore.
  - Operatori Biba X shpk, midis te tjereve rezulton te kete si drejtues teknik te shoqerise: Arbana Kola, drejtues teknik si Inxhinier mjedisi, subjekt i cili rezulton te jete i punesuar me kohe te plote prane Shoq.Ujesjelles Kanalizime te Shqiperise si Koordinator.
  - Operatori Kupa shpk, midis te tjereve rezulton te kete si drejtues teknik te shoqerise: Olta Shijaku Beti, drejtues teknik si Inxhinier hidro, subjekt i cili rezulton te jete i punesuar me kohe te plote prane Ujësjellës Kanalizime Tiranë, si Inxhinier ndërtimi / mjedis trajtim ujërash.
  - Puna e ngjashme e paraqitur nga Bashkimi i Operatoreve ekonomik konkretisht ”Biba X”shpk dhe ”Kupa” shpk nuk ploteson perqindjen pjesmarrese te secilit ne kete bashkim operatoresh.
  4. “ALBSTAR” sh.p.k, për këto arsye:
  - Nga Operatori Ekonomik në deklaratën e paraqitur për disponimin e mjeteve / pajisjeve / makinerive të nevojshme për realizimin e këtij objekti disa nga makineritë janë të deklaruara në një objekt tjetër për të cilën ky Operator është shpall fitues pranë Autoritetit Kontraktor. Bazuar në Dokumentat Standarte të Tenderit, dhe në Deklaratën e Operatorit *makineritë e Operatorit nuk duhet të jenë të angazhuara në kontrata të tjera apo të deklaruara në procedura të shpallura fitues”.
  5. “A.N.K” sh.p.k, për këto arsye:
  - Nuk ka plotësuar Kriteret e Veçanta të Kualifikimit sipas pikes 2.3.4 dhe 2.3.5 Operatori ekonomik pjesëmarrës, për realizimin e punimeve objekt kontrate, duhet të disponojë personelin kryesor, drejtues teknik në licencën e shoqërisë, edhe stafin mbështetës (jo domosdoshmërisht drejtues teknik në licencën e shoqërisë) sipas kerkeses ne DST
  - Nuk ka plotësuar Kriteret e Veçanta të Kualifikimit sipas pikes 2.3.8 Operatori ekonomik pjesëmarrës, për realizimin e kontratës, duhet të disponojë, mjetet dhe pajisjet e kerkuara ne DST
  6. “4A-M” sh.p.k, për këto arsye:
  - Nuk ka plotësuar Kriteret e Veçanta të Kualifikimit sipas pikës 2.3.5 Operatori ekonomik pjesmarrës, për realizimin e punimeve objekt kontrate duhet të disponojë personelin kryesor dhe mbështetës, drejtues teknik në licencën e shoqërisë sipas përcaktimeve në DST
  7. “FUSHA” sh.p.k, për këto arsye:
  - Nuk ka paraqitur formularin e sigurimit te ofertes me vlere 24.953.628,09 (njëzet e katër milion e nëntëqind e pesëdhjetë e tre mijë e gjashtëqind e njëzet e tetë presje zero nëntë) Lekë pa TVSH te kerkuar sipas shtojces Nr.3
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime Buletini I lidhjes se kontrates Nr. 179 datë 13 Dhjetor 2021
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per GECI SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per GECI SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per GECI SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per GECI SHPK viti 2019-2020
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Njoftimi i Tenderit
  Dokumentat Standarde te Tenderit
  Specifikim Teknik
  Preventiv
  Shpallja e Fituesit
  Lidhja e Kontrates
  Anulimi i Tenderit

  MBESHTETES
  logo_amb_suedeze.png

  Databaza është pjesë e projektit “Open Data, Access and Transparency over sectors expose to Risk of Corruption ” mbështetur financiarisht nga The Swedish International Development Cooperation Agency Sida.

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data