Open Procurement Albania

Loti 1“Blerje uniformash dhe elementesh të tjera përbërëse të tyre”

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Mungese konkurrence
 • Prokurimi zhvillohet me nje konkurrent te vetem. Ligji shqiptar i lejon keto lloj procedurash. Shpesh keto procedura me shume se mungese konkurrence ne treg shfaqin opsione te formulimit te kritereve dhe afateve per dorezim dokument ne favor te nje kompanie te paramenduar klienteliste. Keto tendera meritojne te konsiderohen te ekspozuara dhe me risk

Autoritet Prokurues Agjencia Shtetërore e Prokurimeve të Përqëndruara
Institucion Kontraktues Garda e Republikes
Objekti i Tenderit Loti 1“Blerje uniformash dhe elementesh të tjera përbërëse të tyre”
Nr. Reference REF-48429-11-03-2022
Vlera / Fondi Limit 32 163 158,00
Lloji i Kontrates Publike Blerje Mallrash (Marrëveshje Kuadër)
Lloji i Procedures E kufizuar, mbi kufirin e lartë monetar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 04-11-2022
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 05-12-2022
Data e mbajtjes se tenderit 05-12-2022
Nr. i Operatoreve Konkurues 1
Operatore Konkurues 1.“ARISA-KONFEKSION” SHPK
2.“GENTIAN SADIKU” PF
3.“B&B FASHION” SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • ARISA - KONFEKSION
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 31 546 000,00
  Data e shpalljes se fituesit 08-03-2023
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH
  Data e lidhjes se kontrates
  Kohezgjatja e kontrates 24 (njëzetë e katër) muaj
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Jane skualifikuar operatoret ekonomike te meposhtem:
  1.“GENTIAN SADIKU” SHPK , per arsye:
  - nuk plotëson pikën 5, te seksionit 2.3 “Kapaciteti teknik” të Kritereve të Vecanta të Kualifikimit në DST, pasi Drejtuesi Teknik i deklaruar A.C është Inxhiner Markshaider/Inxhineri Gjelogji Miniera, pra nuk ka kualifikim e kërkuar për Inxhiner Tekstili ose Kimist. Për këtë punonjës nuk ka paraqitur dokumentet e kërkuara: Vërtetim për bazën e vlerësuar e-Albania dhe librezën e punes.
  - nuk plotëson kërkesat e pikës 5/2 , te seksionit 2.3 “Kapaciteti teknik” të Kritereve të Vecanta të Kualifikimit në DST, pasi nuk ka paraqitur deklaratën e kërkuar “se stafi i angazhuar në këtë kontratë nuk do të jëtë i angzhuar në kontrata të tjera”.
  - nuk plotëson Kërkesat e Përgjithshme për Kualifikim në lidhje me dokumnetacion për mbështetjen në kapacitetet e operatorëve të tjerë.Konkretisht OE ka paraqit deklarëtë se të gjithë artikujt do të prodhohen në Turqi pranë kompanisë ARKIDA-TEKSTIL Ve San. Ltd.Sti TURQI. Duke qenë se Gentian Sadiku P.f nuk i prodhon vetë uniformat e Gradës ai duhet të paraqiste marrëveshjen noeteriale me subjektin turk prodhues, ku ky i fundit duhet të merrte përsipër prodhimin e uniformave. Pra operatori ekonomik pjesëmarrës nuk ka paraqtur një dokument thelbësor kualifikues që ka të bëjë me verifikimin e kapaciteteve të subjektit ku do të mbështet operatori për realizimin e objekti të prokurimit.
  - nuk plotëson pikën 8, te seksionit 2.3 “Kapaciteti teknik” të Kritereve të Vecanta të Kualifikimit në DST, në lidhje me detyrimin e për paraqitjen e fletë analizave për artikujt objekt i unifomës të Gardës së Republikës.
  -Nuk ka oferte ekonomike, pasi ne fazen e pare nuk ka pasur oferte ekonomike, vetem dokumentacionin teknik.

  2.“B&B FASHION” SHPK, per arsye:
  - Nuk ka ngarkuar asnje dokument ne SPE (pa oferte ekonomike).
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime Per kete procedure prokurimi kane mare pjese tre ofertues:
  1.“ARISA-KONFEKSION” SHPK
  2.“GENTIAN SADIKU” PF
  3.“B&B FASHION” SHPK
  Por GENTIAN SADIKU” PF dhe “B&B FASHION” SHPK nuk kane paraqitur oferte ekonomike .
  Transaksione Thesari
 • Buletini i Prokurimeve Publike Kontrata te lidhura ne baze te Marreveshjes Kuader Agjencia Shtetërore e Prokurimeve të Përqëndruara REF-48429-11-03-2022
  Njoftimi i Tenderit
  Dokumentat Standarde te Tenderit
  Specifikim Teknik
  Shpallja e Fituesit
  Procesverbal "Per argumentimin dhe miratimin e specifikimeve teknike dhe kritereve per kualifikim "

  MBESHTETES
  logo_amb_suedeze.png

  Databaza është pjesë e projektit “Open Data, Access and Transparency over sectors expose to Risk of Corruption ” mbështetur financiarisht nga The Swedish International Development Cooperation Agency Sida.

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data