Open Procurement Albania

Trajtim dhe asgjesim i mbetjeve qe dalin nga sherbimi ku marrin trajtim pacientet me COVID-19, per nevoja ekstreme deri ne perfundimin e procedures te prokurimit baze, per nje periudhe 30 dite kalendarike, me kusht nderprerje me lidhjen e kontrates baze”.

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Autoriteti Prokurues ka skualifikuar te gjithe operatoret pjesemarres ne gare me oferte me te ulet se oferta fituese

Autoritet Prokurues Qendra Spitalore Universitare "Nënë Tereza"
Institucion Kontraktues Qendra Spitalore Universitare "Nënë Tereza"
Objekti i Tenderit Trajtim dhe asgjesim i mbetjeve qe dalin nga sherbimi ku marrin trajtim pacientet me COVID-19, per nevoja ekstreme deri ne perfundimin e procedures te prokurimit baze, per nje periudhe 30 dite kalendarike, me kusht nderprerje me lidhjen e kontrates baze”.
Nr. Reference REF-66336-07-22-2020
Vlera / Fondi Limit 2 978 304,00
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Procedurë me Negocim
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 27-07-2020
Data e mbajtjes se tenderit 27-07-2020
Nr. i Operatoreve Konkurues 2
Operatore Konkurues 1. “PURA-MEDICAL”
2.“MEDI – TEL
Operator Ekonomik Kontraktues
 • MEDI-TEL SHPK
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 2 730 112,00
  Data e shpalljes se fituesit 04-08-2020
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH
  Data e lidhjes se kontrates
  Kohezgjatja e kontrates 30 ditë
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa.
  Ka ofertues të skualifikuar:
  1. “PURA-MEDICAL” Shpk - me oferte 2 092 640 leke pa tvsh.:
  1. Në DST, pika, 2.2 Kapaciteti ekonomik dhe financiar: germa a) dhe b) kërkohen bilance dhe vërtetim xhiro për vitin 2016, 2017, 2018; OE nuk ka paraqitur vërtetimin e xhiros dhe bilancin për vitin 2016;
  2. Në DST, pika 2.3 (Kapaciteti teknik), germa e) kërkohet që OE: e) Të vërtetojë nëpërmjet dokumentacionit se pas trajtimit të mbetjeve spitalore (sterilizimit me autoklavë/hidroklave) dhe asgjesimit me incenerator, operatori i dorëzon mbetjet e trajtuara në landfill të liçensuar apo i eksporton jashtë Republikës së Shqipërisë, për këtë qëllim duhet të dorëzoje: - Kontratë të vlefshme me Landfill të licensuar per depozitimin e mbetjeve spitalore pas trajtimit.
  - Kontratë të vlefshme me Landfill të licensuar per depozitimin e hirit qe del nga asgjesimi i mbetjeve spitalore me incenerim.
  - -Kopje te licences se landfillit (për mbetjet e trajtuara me autoklave dhe per hirin) ku te cilësohet se eshte i licensuar per grumbullimin e ketyre lloj mbetjesh.
  - Në rastin e eksportit, Kontratë me subjekt të liçensuar për eksportin jashtë RSH ose Autorizim për Eksport të Mbetjeve / Produkteve (hirit) që dalin nga Trajtimi dhe Asgjesimi i Mbetjeve.;
  Nga verifikimi i dokumentacionit tekniko – ligjor, rezulton se OE “PURA-MEDICAL” Shpk me NIPT L71515507M nuk ka paraqitur dokumentacion për përmbushjen e kësaj pike.
  3. Në DST, Shtojca 10, SHËRBIMET DHE GRAFIKU I EKZEKUTIMIT, rezulton se sasia totale e kerkuar është e ndarë në dy pesha (2 sasi), ku stoku i krijuar/ Sasia e grumbulluar (Sasia 1) është 3804.8 kg, ndërsa pjesa tjetër (Sasia 2 e pritshme) është 30 ditë X 80 kg në ditë = 2400 kg. Në total sasia për trajtim dhe asgjesim është 3804,8 kg + 2400 kg = 6204,8 kg.; OE ka ofertuar vetëm për sasinë stok/sasine e grumbulluar prej 3804.8 kg duke mos përfshirë sasinë prej 2400 kg, çka bën që kjo ofertë të jetë e pavlefshme;
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per MEDI-TEL SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per MEDI-TEL SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per MEDI-TEL SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per MEDI-TEL SHPK viti 2019-2020
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Njoftimi i Tenderit
  Shpallja e Fituesit Buletini Nr. 53 datë 10 Gusht 2020
  Lidhja e Kontrates

  MBESHTETES


  Opinionet, gjetjet, konkluzionet dhe rekomandimet e shprehura janë të autor-it/ve dhe nuk perfaqësojnë domosdoshmërisht ato të Donatorëve.