Open Procurement Albania

Shërbimi i Lavanterisë dhe hotelerisë në pavionet e Drejtorisë Shërbimit Spitalor Sarandë

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Autoriteti Prokurues ka skualifikuar te gjithe operatoret pjesemarres ne gare me oferte me te ulet se oferta fituese

Autoritet Prokurues Drejtoria e Shërbimit Spitalor Sarandë
Institucion Kontraktues Drejtoria e Shërbimit Spitalor Sarandë
Objekti i Tenderit Shërbimi i Lavanterisë dhe hotelerisë në pavionet e Drejtorisë Shërbimit Spitalor Sarandë - financuar nga Buxheti i Shtetit
Nr. Reference REF-10824-05-03-2017
Vlera / Fondi Limit 96 364 800,00
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Kërkesë për Propozim
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit te Tenderit 04-05-2017
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 29-05-2017
Data e mbajtjes se tenderit 29-05-2017
Nr. i Operatoreve Konkurues 3
Operatore Konkurues Devis SHPK
AGS SHPK
SANITARY CLEANING SHPK&Mimoza Deliu
Operator Ekonomik Kontraktues
 • Devis SHPK
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 95 814 144,00
  Data e shpalljes se fituesit 03-07-2017
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH 114 976 972,80
  Data e lidhjes se kontrates 03-07-2017
  Kohezgjatja e kontrates 48 muaj
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Ka pasur ankesa.
  Ka marre pergjigje ne date 21-06-2017.
  Janë s'kualifikuar ofertuesit e mëposhtëm:
  1. A G S SHPK
  Nuk permbush kriteret e vecanta per kualifikim sipas DST.
  a) AGS Nuk ka paraqitur sigurimin e ofertes sipas kerkesave ne DST
  b) Operatori nuk ka ofruar asnje ambjent, lavanderi, sikurse kerkohet ne dokumentat e tenderit, e cila do te permbushe kushtet per realizimin e sherbimit objekt kontrate c) AGS Makina tharese, referuar fatures se shitjes nr.52, date 10.04.2008, ka vetem 5 nga 6 te kerkuara.Per sa kohe mungon ambjenti lavanderi, autoriteti nuk mund te verifikoje nese makinerite jane te instaluara apo jo
  2. Bashkimi I operatoreve SANITARY CLEANING & MIMOZA DELIU
  Nuk permbush kriteret e vecanta per kualifikim sipas DST.
  a) Mimoza Deliu ka objekt veprimtarie pastrim kimik, nderkohe qe objekti eshte lavanderi dhe hoteleri spitalesh
  b) Bashkimi i shoqerive, ne kete marreveshje, nuk eshte krijuar ne permbushje te detyrimeve qe burojne nga legjislacioni i prokurimeve ne fuqi. Ne VKM nr.914, date 29.12.2014, rregullat e prokurimit publik, neni 74 i saj, percakton se marreveshja per paraqitjen e nje oferte si bashkim operatoresh, behet zyrtarisht, para dorezimit te ofertave. Ne marreveshjen e paraqitur ne kete procedure, palet shprehen se ata e ndajne bashkepunimin ne %, perkatesisht 60 dhe 40, por ata do te ndajne ne nje marreveshje tjeter, me te detajuar shpenzimet, fitimet dhe detaje te tjera, ne kundershtim kjo me detyrimin ligjor, ku palet detyrohen te bien dakord, me shkrim, para noterit, per te gjitha detajet e bashkepunimit. Paraqitja e kesaj marreveshje e ben joligjor bashkimin e operatoreve e per rrjedhoje edhe jo serioz ne angazhimin para autoritetit kontraktor. Pavaresisht se ky eshte kusht i mjaftueshem per skualifikimin e bashkimit te operatoreve, AK shqyrtoi me kujdes te gjithe dokumentacionin e paraqitur prej tyre.
  c) Deklarata e konfliktit te interesit eshte personale dhe duhet plotesuar ose nenshkruar nga te gjithe anetaret e bashkimit.
  d) Subjekti Mimoza Deliu ka filluar aktivitetin ne 2014 dhe nuk ka xhiro per kete vit.
  e) Per anetarin e bashkimit mungon informacioni per detyren qe kane punonjesit, sipas asaj çfare kerkohet ne DST, pavaresisht se numri total i punonjesve e tejkalon 17.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per Devis SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per Devis SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per Devis SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per Devis SHPK viti 2019-2020
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Njoftimi i Tenderit Formulari i njoftimit të kontratës
  Specifikim Teknik
  Shpallja e Fituesit Nr.27 - Dt.10-07-2018
  Lidhja e Kontrates Nr.28 - Dt.17-07-2017

  MBESHTETES


  Opinionet, gjetjet, konkluzionet dhe rekomandimet e shprehura janë të autor-it/ve dhe nuk perfaqësojnë domosdoshmërisht ato të Donatorëve.