Open Procurement Albania

Rikonstruksion Rruga "Zabelej”

A Red Flag is a fact, event, or set of circumstances, or other information that may indicate a potential legal compliance concern for illegal or unethical business conduct, particularly with regard to corrupt practices and non-compliance with anti-corruption laws.

 • Disqualification of all competitive operators except the winner
 • Disqualification of all competitive operators except the winner

Procuring Authority / Buyer Local Unit Shkodėr
Procuring Authority / Buyer Bashkia Shkoder
Tender object Rikonstruksion Rruga "Zabelej”
Reference No. REF-23565-05-23-2019
Estimated / Ceiling Value ALL without VAT 12 314 310,00
Type of Contract Public Work Contract
Procurement Method Open Procedure
Stage Procedure Signed the Contract
Tender Publication Date 24-05-2019
Last date of Submitted Documents 24-06-2019
Tender Held Date 24-06-2019
No. of Bidders 9
Bidders Company Riviera 2008
Nika
S.M.O. Union
Alb-Tiefbau
MF Invest Group & “Mane/S
Rroku GUEST
PE-VLA-KU
G.P.G Company
Delia Impex
Successful Bidder /Supplier / Provider
 • S.M.O.UNION SHPK
 • The winning bid ALL without vat 9,118,586.00 
  Bidder Announcement date 03-09-2019
  Award and Contract Amount ALL with VAT 10942303
  Contract date 04-09-2019
  Planned Milestones of Contract / Start and End Date 70 ditė
  Renewal Contract Additional Value (ALL with VAT)
  Appeals Po ka patur ankesa.
  Me shkresėn nr.14083 prot datė 14.08.2019 protokolluar pranė Autoritetit Kontraktor Bashkia Shkodėr ka paraqitur formularin e ankesės pėr prokurimin nė lidhje me vendimin e KVO , operatori ekonomik ”Nika“ sh.p.k .
  Me shkresen nr.14083/1 prot datė 19.08.2019 iu kthye pergjigje operatorit ekonomik ”Nika” sh.p.k duke mos marre ne konsiderate pretendimet e tij dhe duke e refuzuar ate.
  Ka ofertues te skualifikuar.

  1-U skualifikua operatori ekonomik “ Delia Impex”sh.p.k, per keto arsye:
  -Nuk ka paraqitur asnje document

  2-U skualifikua operatori ekonomik“Nika” sh.p.k. per keto arsye:
  1-Nuk ka paraqitur listepagesat e muajit te fundit ,maj 2019 sipas kerkesave te DST,kapaciteti teknik pika 4.
  2-Ne vertetimin per Kontributet e Sigurimeve Shoqerore e Shendetesore per Tatimpaguesin - E-SIG 02/a mungon muaji I fundit ,maj 2019 sipas kerkesave te DST,kapaciteti teknik pika 4.
  3-Autobitumatricja me targa AA230 HV nuk ka ēertifikatė pėr transport mallrash tė rrezikshėm lėshuar nga institucionet perkatese (e vlefshme) si dhe i ka mbaruar afati i vlefshmerise se polices se sigurimit.
  4-Mungon kontrata e qerase per autobitumatricen me targa AA230 UL si dhe fotoja per identifikimin e mjetit.
  5-Nuk ka paraqitur dokumentacion se dispononi minifadrome sipas kerkesave te percaktuara ne DST,pika 11, kapaciteti teknik.
  6-Nuk ka paraqitur certifikaten PAS 99-2012 mbi « Sistemi i menaxhimit te integruar »

  3-U skualifikua operatori ekonomik “ Company Riviera 2008”sh.p.k. per keto arsye:
  Oferta juaj skualifikohet ne baze te kerkeses tuaj per terheqje nga procedura

  4-U skualifikua bashkimi i operatoreve ekonomik “MF Invest Group”sh.p.k & “Mane/S”sh.p.k
  -Kontrata e bashkepunimit midis dy shoqerive pjesemarrese nuk eshte bere sipas VKM nr.914, dt.29.12.2014“Pėr Miratimin e Rregullave te Prokurimit Publik“e ndryshuar ,neni 74,pika 2, ku thuhet „Para dorėzimit tė ofertės, bashkimi duhet tė krijohet zyrtarisht, me njė marrėveshje tė noterizuar, ku tė pėrcaktohen pėrfaqėsuesi i grupit, pėrqindja e pjesėmarrjes sė punės/shėrbimit/furnizimit dhe elementet konkrete, qė do tė kryejė secili nga anėtarėt e kėtij bashkimi” pasi ne kontraten e bashkepunimit nuk ka percaktuar elementet konkrete qe do te kryeje secili nga anetaret e ketij bashkimi.
  -Nuk ka paraqitur deklaratat per mosangazhimin e fuqise punetore sipas pikes 4,kaoaciteti teknik ne dst
  -Mungon vertetimi leshuar nga OSHEE per shoqerine “MF Invest Group”sh.p.k

  5-U skualifikua operatori ekonomik “ “PE-VLA-KU”sh.p.k., per keto arsye:
  -Mungon diploma e shkolles se larte per teknikun e ndertimit
  -Mungon dokumentacioni shoqerues per autobitumatrice
  -Nuk ka paraqitur vetdeklarimin sipas pikes 3 te DST,kapaciteti teknik
  -Mungon kontrata e punes se manovratorit
  -Makinerite e marra me qera sipas lejes se qarkullimit dhe certificates se transportit jane per perdorim vetjak dhe jo per te trete.
  Cancellation reason
  Additions
  Transaction / Actual Spending
 • Monitor Transactions / Actual Spendings for this Contractor
 • Public Announcement Bulletin
  Announcement of Procurement
  Standard Tender Documents
  Technical Specification
  Preventiv
  Bidder Announcement
  Signing of the Contract Nr.37 - Dt.16-09-2019

  Privacy Policy

  Except when otherwise defined, all data & information offered in Open Procurement Albania is available under the licenses: This material is Open Data