Open Procurement Albania

EVADIMI I MATERIALEVE TË NGURTA NË ZONËN POSHTË URËS SË DRINIT DERI TEK BASHKIMI ME LUMIN E VALBONËS NË HEC FIERZË

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit

Institucioni Prokurues Sh.A Korporata Elektroenergjitike Shqiptare Tirane
Autoritet Prokurues Sh.A Korporata Elektroenergjitike Shqiptare Tirane
Objekti i Tenderit EVADIMI I MATERIALEVE TË NGURTA NË ZONËN POSHTË URËS SË DRINIT DERI TEK BASHKIMI ME LUMIN E VALBONËS NË HEC FIERZË
Nr. Reference REF-79674-07-18-2018
Vlera / Fondi Limit 183 482 141,00
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit te Tenderit 19-07-2018
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 22-08-2018
Data e mbajtjes se tenderit 22-08-2018
Nr. i Operatoreve Konkurues 5
Operatore Konkurues GJOKA KONSTRUKSION sh.a & SELAMI SHPK

S.M.O UNION SHPK

4 A-M SHPK

Nika SHPK & Kthella SHPK

SHANSI INVEST & BIBA-X SHPK

Operator Ekonomik Kontraktues
 • S.M.O.UNION SHPK
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 142,881,412
  Data e shpalljes se fituesit 27-09-2018
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH 171457694
  Data e lidhjes se kontrates 04-10-2018
  Kohezgjatja e kontrates
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Ka pasur ankesa.
  Kanë marrë përgjigje në datë: 12.09.2018.

  Nuk ka pasur ankesa ne KPP.

  Janë skualifikuar ofertat e operatorëve ekomonik
  1. “Gjoka Konstruksion” sha & “Selami” shpk :
  • Sipas vërtetimit Nr.305 Prot., datë 17.08.2018 lëshuar nga OSHEE për kontratën me Nr. BU0C130065044739, “Selami” shpk rezulton me debi në vlerën 123,512.80 lekë, e cila është në kundërshtim me VKM 914/2014, neni 26/7-c.
  • Sipas kontratës se bashkëpunimit “Selami” SHPK do të realizojë “punime germimi dhe sistemimi në ujë për të cilat kërkohet Licensa NP-9. “Selami” shpk nuk disponon pikën e licensës NP-9 dhe si rrjedhojë nuk është i licensuar për këto punime.
  • Në marrëveshjen e bashkëpunimit OE “Gjoka Konstruksion” sha do të relizojë 97.88% të punimeve. Duhet të ketë një inxhinier Hidroteknik pasi do të kryejë shumicen e punimeve. Inxhinierët Hidroteknik Andri Duni dhe Esmeralda Halili të paraqitur nga “Gjoka Konstruksion” sha nuk rezultojnë në listpagesat e shoqërisë për peridhën Janar-Qershor 2018. Gjithashtu, Andri Duni është diplomuar me 16.7.2014 dhe nuk plotëson kriterin për 5 vite eksperiencë pune.

  2. “4 A-M” shpk :
  • Operatori Ekonomik "4 A-M” shpk nuk plotëson kriterin e kërkuar për staf teknik. Inxhinier Mjedisi (Mirel Mico) i përfshirë në licencën e OE rezulton të jetë njëkohesisht pjesë e stafit pedagogjik të Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit (FIN) në kundërshtim me VKM Nr.42 datë 16/01/2008, Kreu IV, Pika 2 - “Papajtueshmëritë me detyrën e drejtuesit teknik të shoqerisë së zbatimit.
  • Operatori Ekonomik "4 A-M” shpk nuk plotëson kriterin e kërkuar për punë të ngjashme (DTS, Kap 2.3-kapacitetin teknik, pika 1).
  • Çerifikatat ISO 3834:2006, e Operatorit Ekonomik "4 A-M" shpk, të lëshuara nga AQS Çert., nuk ështe e akredituar nga Drejtoria e Akreditimit, kriter për kualifikim siç përcaktohet në DT (bazuar në Udhëzimin e APP-së Nr.3330, date 20.03.2018 dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Akreditimit Nr.145, datë 16.03.2018).
  • Operatori Ekonomik "4 A-M” shpk nuk plotëson kriterin per kapacitetet teknike (DST, Kap 2.3, pika 11/4). Kontrata e qirasë Nr. 5330 Rep, dhe Nr.1027 Kol., datë 17/08/2018, lidhur me Operatorin Ekonomik "DIBRANI" shpk, për makinerinë “eskavator me krahë të gjatë mbi 18m”, nuk është me objekt tenderi, kërkesë e kritereve për kualifikim.

  3. “Nika” shpk & “Kthella” & “Riviera” shpk :
  • Bashkimi i Operatori Ekonomike "Nika” shpk & “Kthella” shpk & Riviera” shpk nuk plotëson kriterin e kerkuar per pune te ngjashme (DTS, Kap 2.3-kapacitetin teknik, pika 1) .
  • Riviera sh.pk nuk plotëson kushtin në lidhje me pikën e licensën NP-9D të kërkuar nga AK, ajo zotëron NP-9A e cila nuk përmbush kriterin për kapacitet të nevojshëm. Sipas Akt-Marrveshjes për bashkimin e përkoshëm të shoqërive në të cilën është deklaruar përqindja dhe punimet të cilat operatorët marrin përsipër, Riviera sh.p.k deklaron se do te realizoje 70.3 % te punimeve për të cilën nuk ka pikat e kërkuara të licensës.
  • Operatori Riviera sh.p.k nuk plotëson kriterin 4 ku kërkohet që OE të ketë të paktën 80 punonjës në listepagesa për peridhën Janar–Qershor 2018, ku në bazë të marrëveshjes së bashkëpunimit meqë nuk është specifikuar ndryshe ky OE duhet të kishte 70.3% të kapacitetit teknik për numërin e kërkua të punonjësive pra 56 punonjes dhe jo 51 punonjës).

  4. “Shansi Invest” shpk & “BIBA X” shpk :
  • Operatori Ekonomik "Biba X" shpk, në liçensën e zbatimit të punimeve i mungon kategoria NP9-A, punime dhe mbrojtje lumore sistemime hidraulike dhe bonifikime. Sipas kontratës së bashkëpunimit do të kryej punime lumore, në shtratin e lumit. pra Operatori Ekonomik Biba X" shpk, nuk është i liçensuar për kryerjen e këtyre punimeve. Kërkesë e VKM 914/2014 Neni 74/3.
  • Për Muajin Prill 2018, Listepagesa e Operatori Ekonomik "Biba X" shpk, është e palexueshme dhe nuk vërtetohen a janë apo jo në listëpagesa inxhinieret Gjeodet Bajram Muji dhe Inxhinieri i Mjedisit, Fatjona Levani.
  • Bashkimi i Operatorëve Ekonomik "SHANSI INVEST” shpk dhe “Biba X" shpk, nuk plotëson kriterin për një Ing. Gjeolog me eksperiencë 10 vite punë. Operatori Ekonomik "SHANSI INVEST" sh.p.k nuk ka paraqitur dokumentacion për inxhinier gjeolog me eksperience 10 vjet, dhe Operatori Ekonomik "Biba –X" shpk, për inxhinierin Gjeolog Agim Hasalamaj nuk vërteton eksperiecen 10 vjeçare, as në CV dhe as në librezën e punës e paraqitur në këtë ofertë.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per S.M.O.UNION SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per S.M.O.UNION SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per S.M.O.UNION SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per S.M.O.UNION SHPK viti 2019-2020
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Shpallja e Fituesit

  MBESHTETES
  logo_amb_suedeze.png

  Databaza është pjesë e projektit “Open Data, Access and Transparency over sectors expose to Risk of Corruption ” mbështetur financiarisht nga The Swedish International Development Cooperation Agency Sida.

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data