Open Procurement Albania

Dhenie me koncesion/PPP te Portit turistik dhe te sherbimeve "Marina Limion"

Autoritet Prokurues Ministria e Infrastruktures dhe Energjise
Objekti i Kontrates Dhënie me koncesion/partneritet publik privat të portit turistik dhe të shërbimeve “Marina Limion”, propozim i kërkuar, dhe lloji i kontratës është “Punë”.
Forma e kontratës: B.O.T (Ndërtim – Operim – Transferim) .
Burimi i financimit: Investim privat.
Vendndodhja e parashikuar e objektit është në veri të qytetit të Sarandës dhe aktualisht është pronë nën administrim të “Porti Detar” sh.a Sarandë. Sipas kordinatave në vijim:
• 39°51’18’’N = 19°59’25’’E;
• 39°52’19’’N = 19°59’22’’E;
• 39°52’22’’N = 19°59’20’’E;
• 39°52’21’’N = 19°59’17’’E;
• 39°22’17’’N = 19°59’18’’E;
• 39°52’13’’N = 19°59’19’’E.

Saranda është qyteti më Jugor i Shqipërisë dhe ka largësi në vijë rrugore 275 km dhe ne vijë ajrore 160 km nga Tirana, kryeqyteti i Shqipërisë. Karakteristikat e vijës bregdetare janë kthesat e gurta me ngjitje vertikale dhe pemët e ndryshme.
Ref no: 32133-07-30-2019.
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i koncesionit Njoftuar Fituesi
Kompania Koncesionare
 • L94602803N
 • MARINA LIMION
 • Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 02-09-2019
  Data e mbajtjes se koncesionit 02-09-2019
  Nr. i Operatoreve Konkurues 1
  Operatore Konkurues Kastrati” sh.a-Edil – AL – IT” sh.p.k
  Operator Ekonomik Kontraktues
 • K21711502V-J61911003I
 • Kastrati sh.a & Edil – AL – IT sh.p.k
 • Kosto koncesionare
  Kohezgjatja e koncesionit(vjet) 35 vite
  Data e shpalljes se koncesionit 01-08-2019
  Oferta fituese Leke pa TVSH 1,374,984,000
  Data e shpalljes se fituesit 25-09-2019
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH
  Data e lidhjes se kontrates
  Kohezgjatja e kontrates
  Ankesa Nuk është skualifikuar asnjë ofertues.
  Arsyeja e Anulimit
  Buletini i Prokurimeve Publike Nr.42 Dt.21-10-2019
  Akte/Marreveshje Koncesionare

  Njoftimi i kontrates
  Shkrese APP Njoftim OE
  DPK Porti i Jahteve Marina Limion
  Njoftim Fituesi

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data