Open Procurement Albania

Construction of emergency center Palase, rehabilitation of the torrent and parking area in Dhermi village.
Ndërtimi i qendrës së urgjencës Palase, rehabilitimi i përroit dhe zonës së parkimit në fshatin Dhërmi.

Qarkun Vlore
Kredia Nr ALB – LD 1853
Burimi i Kredise/Financuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës (CEB)/ Korniza e Investimeve për Ballkanin Perëndim (WBIF)
Vlera e Kredise sipas Monedhes 36.7 milionë Euro
Titulli i Projektit Punët në Komunitet IV – “Zhvillimi i Alpeve Shqiptare dhe Zonës Bregdetare”
Pershkrim i Projektit Projekti me vlerë 36.7 milionë Euro bashkëfinancohet nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Europës (CEB), Qeveria Shqiptare dhe NJQV-të përfituese, WBIF.
Burimet e financimit përfshijnë:
• 28.7 milionë euro kredi nga CEB,
• 1 milion Euro grant nga CEB Social Dividend Account (SDA),
• një kontribut 6 milionë Euro nga Qeveria e Shqipërisë dhe NJQV përfituese,
• 1 milion euro grant nga WBIF për Masterplanin e Alpeve.

Parashikohet që dy të tretat e kostos së Programit do të investohen në zonën bregdetare të Jugut dhe një e treta në zonën e Alpeve Shqiptare.
Marrëveshja midis Qeverisë Shqiptare dhe CEB për këtë projekt është firmosur në datë 21 Maj, 2015 dhe është ratifikuar nga Parlamenti në datë 2 Korrik 2015. Projekti, sipas marrëveshjes, ka filluar nga puna në tremujorin e fundit të vitit 2015 dhe parashikohet të përfundojë në shtator 2019.

Objektivi i projektit
Objektivi i projektit Punët në Komunitet IV – “Zhvillimi i Alpeve Shqiptare dhe Zonës Bregdetare” është të nxisë zhvillimin e qëndrueshëm social-ekonomik në komunitetet me potencial të lartë turistik, nëpërmjet përmirësimit të infrastrukturës së integruar publike duke respektuar ambientin dhe ruajtur trashëgiminë kulturore dhe historike.

Komponentët e projektit janë:
– investime në infrastrukturën dhe shërbimet lokale publike (rikualifikim urban e rrugë, ujësjellës-kanalizime, menaxhim i mbetjeve urbane, etj);
– asistencë teknike & ngritje kapacitetesh (studime fizibiliteti, përgatitje strategjish lokale, hartim projektesh, trajnime).
Projekti mund të kontribuojë në mënyrë indirekte në:
(i) zvogëlimin e papunësisë dhe nënpunësimit në zonë nëpërmjet krijimit të vendeve të reja dhe intensifikimit të aktiviteteve ekonomike ekzistuese;
(ii) reduktimin e numrit të familjeve që jetojnë nën nivelin e varfërisë dhe
(iii) përmirësimin e cilësisë së shërbimeve bazë dhe, si efekt anësor, mund të çojë në ofertat turistike të zgjeruara, zgjatje të kohës së qëndrimit dhe rritje të shpenzimeve të vizitorëve.
Objekti i Tenderit Construction of emergency center Palase, rehabilitation of the torrent and parking area in Dhermi village.
Ndërtimi i qendrës së urgjencës Palase, rehabilitimi i përroit dhe zonës së parkimit në fshatin Dhërmi.
Nr. Reference CWPIV/W/OP/2019/20
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 09-08-2019
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 09-08-2019
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 11-09-2019
Sektori Infrastrukturë Urbane
Nr. i Operatoreve Konkurues 3
Operatore Konkurues Gjikuria SHPK
Leon Konstruksion SHPK & Llazo SHPK
Arifaj SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • GJIKURIA
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 93,897,546
  Data e shpalljes se fituesit 27-09-2019
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates 10 muaj
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa.
  Jane skualifikuar:

  1) Leon Konstruksion shpk & Llazo shpk:
  Nuk plotëson kriteret e kërkuara ne Dokumentat Standarte të tenderit.

  2) Arifaj shpk:
  Nuk plotëson kriteret e kërkuara ne Dokumentat Standarte të tenderit.

  • Nuk plotëson kriterin për realizimin e punëve të ngjashme.

  Arsyeja e Anulimit
  Shenime The project includes these sub-projects:

  • Multifunctional Emergency Service Center
  • Parking area
  • Point view
  The service center is located near the beach of Palase, along the main road to the shore.

  Bidding will be conducted through open tender procedures based on the CEB’s Guidelines for Procurement of Supplies, Works and Services, September 2011 and is open to Bidders from any country, in accordance with the provisions on eligibility in the CEB’s Guidelines for Procurement of Supplies, Works and Services, September 2011.
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per GJIKURIA
  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Njoftim për Shpallje Tenderi Nderkombetar

  Njoftim për Shpallje Fituesi Tenderi Nderkombetar

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data