Open Procurement Albania

RIKONSTRUKSION I PLOTE I KOMPLEKSIT TE GODINAVE 1,2,3, SHKOLLA 9 VJECARE 'PASHKO VASA'RRESHEN

Njė shėnim me RedFlag ėshtė njė fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione tė tjera qė mund tė tregojnė njė shqetėsim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial tė pajtueshmėrisė ligjore pėr sjellje tė paligjshme ose joetike tė biznesit, veēanėrisht nė lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit tė ligjeve anti-korrupsion.Vlerėsimi pėr kėto kategori do tė bėhet nė mėnyrė automatike, me filtra analitik tė paracaktuar.

 • Skualifikim i tė gjithė operatorėve konkurrues pėrveē fituesit
 • Skualifikim i tė gjithė operatorėve konkurrues pėrveē fituesit

Autoritet Prokurues Qeverisja Vendore Mirditė
Institucioni Prokurues Bashkia Mirdite
Objekti i Tenderit RIKONSTRUKSION I PLOTE I KOMPLEKSIT TE GODINAVE 1,2,3, SHKOLLA 9 VJECARE 'PASHKO VASA'RRESHEN
Nr. Reference REF-19043-04-19-2019
Vlera / Fondi Limit 101 744 516,00
Lloji i Kontratės Publike Punė Publike
Lloji i Procedurės Procedurė e Hapur
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit tė Tenderit 24-04-2019
Data e fundit pėr dorėzimin e Dokumenteve 06-06-2019
Data e mbajtjes sė tenderit 06-06-2019
Nr. i Operatorėve Konkurues 7
Operatorė Konkurues AIR KOMPONENT
ELDA-VL
G.P.G. COMPANY
KACDEDJA" &"AGRI CONSTRUCTION
KTHELLA
LIQENI VII"&"KUPA"&"KOLA INVEST
ULEZA NDERTIM
Operator Ekonomik Kontraktues
 • ULEZA NDERTIMI SHPK
 • Oferta fituese Lekė pa TVSH 101 366 061,00
  Data e shpalljes sė fituesit 17-07-2019
  Vlera e kontraktuar Lekė me TVSH 120924793
  Data e lidhjes sė kontratės 29-07-2019
  Kohėzgjatja e kontratės 6 muaj
  Shtesė kontrate (Lekė me TVSH)
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa.
  Janė skualifikuar ofertuesit e mėposhtėm:

  1."AIR KOMPONENT" SHPK:
  Nuk ka paraqitur dokumentacion ligjor dhe as oferte.

  2. "ELDA-VL" SHPK:
  Nuk ka paraqitur dokumentacion ligjor dhe as oferte.

  3."G.P.G. COMPANY" SHPK:
  • Mungon deklarata mbi disponimin e makinerive.Mungojne kamionat me kapacitet mbi 35 ton makinerite e tjera te kerkuara ne DST.
  • Per punimin e ngjashem Shkolla Krutje nuk ka paraqitur faturat tatimore dhe certefikaten e marrjes ne dorezim te kerkuara ne DST.
  • Mungojne tekniket e ndertimit, mungojne certefikimet per te gjithe punonjesit specialist te kerkuar ne DST.
  • Mungojne certefikata PASS 99-2012 dhe certifikata FSC dhe skeda teknike qe tregon perputhjen me standartin EN-13226 per parketin te kerkuara ne DST.
  • Mungon nje inxhinieri i certefikuar per sigurimin teknik ne pune si dhe dhe per punimet ne lartesi.
  • Nuk eshte paraqitur vertetim taksa vendore per adresen Berat ku ne baze te QKB ka ushtruar aktivitet.

  4."KACDEDJA" &"AGRI CONSTRUCTION" SHPK:
  • Nga BOE, "Agri Contruction" shpk nuk ka paraqitur vertetim pagese taksa vendore per NIPT-in Berat per vitin 2017 dhe "Kacededja" shpk nuk ka paraqitur vertetetim per shlyerjen e taksave vendore prane Bashkise Kamez per NIPT-in sekondare per vitet 2016-2017.
  • BOE nuk ka paraqitur Certifikaten PASS 99-2012 per pajisjet. BO nuk ka paraqitur as certifikaten FSC dhe skeden teknike te parketit qe tregon perputhjen me standartin EN-13226. Dhe certifikatatat qe jane paraqitur, pervecse nuk jane certifikatat qe kerkohen, nuk jane paraqitur as te perkthyera ne gjuhen shqipe me vertetim perkthimi.
  • BOE nuk ka paraqitur 2 autobote uji. Mjeti AA521JF nuk mund te perdoret si autobot uji pa ndryshuar destinacionin e mjetit prane DPSHTRR. Ne momentin e nderhyrjeve per ndryshimin e destinacionit te mjetit duhet te merret leja e qarkullimit te mjetit me funksionin perkates (mbeshtetur dhe ne vendimet e KPP-se). Ne rastin konkret mjeti nuk ka kete destinacion por eshte kamion. Mjeti i paraqitur nga "Kacdedja" shpk me targe AA973OM nuk mund te konsiderohet i vlefshem pasi eshte me kontrate huaperdorje. Ne DST parashikohet ne pronesi ose me qira.
  • Mjetet autobetoniere nuk jane paraqitur ne raport me pjesemarrjen ne perqindjen e punimeve, pasi autobetonieret e paraqitura nga "Kacdedja" shpk nuk jane ne perputhje me dokumentat e tenderit. Ne tender jane percaktuar me qira ose ne pronesi dhe jo me kontrate huaperdorje. Kontrata e huaperdorjes nuk ofron garancine e kerkuar per AK. Po keshtu BOE nuk kane paraqitur kamione 35 ton sic eshte kerkuar. Pervec faktit qe kamionet e paraqitur nga "Kacdedja" nuk jane sipas kapacitetit te kerkuar, por gjithashtu jane siguruar me kontrate huaperdorje, gje e cila eshte ne kundershtim me DST.

  5."KTHELLA" SHPK,:
  • Deklarata per permbushjen e kritereve te pergjithshme nuk eshte e sakte. Nuk jane plotesuar te dhenat e personave perkates per verifikim sipas formatit standart te kerkuar ne DST.(Administrator, ortak). Deklarata per paraqitje oferte te pavarur nuk eshte plotesuar konform kerkesave pasi permban mangesi ne deklarim (nuk eshte perzgjedhur si opsion deklarimi asnje prej alternativave ne piken 6 te kesaj deklarate).
  • Kontrata e ngjashme e paraqitur nuk eshte ne perputhje me kerkesat e tenderit. Ne tender eshte kerkuar certifikate e perhershme e marrjes ne dorezim , nderkohe ky operator ka paraqitur certifikate te perkohshme te marrjes ne dorezim te punimeve.
  • Deklarata per stafin teknik (inxhinieret) nuk eshte paraqitur sikurse kerkohet ne piken 2.3.2 te dokumentave te tenderit. Operatori nuk ka paraqitur deklarim qe stafi i kerkuar ne kete pike eshte i pangazhuar ne kontrata te tjera.
  • Nuk ka paraqitur deshmi kualifikimi per 3 (tre) teknik ndertimi, per teknik elektrik, per 4 (kater) instalues te sistemeve ngrohese-ftohese, per 4 (kater) instalues elektrik, per 4 (kater) karpentiere, per 2 (dy) saldatore, per 3(tre) muratore. Certifikatat e stafit teknik profesional nuk jane paraqitur ne perputhje me ligjin Nr. 8872, date 29.03.2002 “Per arsimin dhe formimin profesional ne Republiken e Shqiperise”, i ndryshuar dhe aktet nenligjore te nxjerra ne zbatim te tij. Subjekti certifikues nuk eshte i licensuar si subjekt per ofrimin e arsimimit professional (license X.2.B). Mungon Licenca per formimin profesional ne certifikate si detyim ligjor. Subjekti leshues i certifikatave nuk e ka ne objektin e aktivitetit te tij formimin profesional te punonjesve, pasi eshte subjekt per certifikimin e sistemeve te menaxhimit ISO.

  6. "LIQENI VII" & "KUPA" & "KOLA INVEST" SHPK:
  • Prokura dhe kontrata e bashkepunimit jane hartuar ne kundershtim me LPP dhe VKM Nr. 914, datė 29.12.2014 . Ne prokure eshte shprehur qe kontrata do te nenshkruhet nga i perfaqesuari ne kundershtim me ndryshimet ne legjislacion ku kontrata nenshkruhet nga cdo anetar i BOE. Kontrata e bashkepunimit ka pasaktesi, shprehet ne kontrate “te dyja palet” kur jane tre pale. Preventivi i ndarjes se punimeve i cili ne kontraten JV thuhet eshte bashkengjitur kontrates, nuk eshte ne forme noteriale sikurse percaktohet nga ligji. Thjesht eshte firmosur nga palet dhe nuk i eshte bashkengjitur kontrates noteriale nga noteria ne kundershtim me legjislacionin perkates.
  • Shqeria "Kupa" shpk ka % me te madhe ne kontraten e bashkepunimit dhe ska paraqitur kontratate te ngjashme me te madhe se 50% , apo sa dyfishi ne raport me perqindjen e punimeve sipas kerkesave te tenderit. "Kola Invest" shpk nuk ka paraqitur certifikate te marrjes se perhershme ne dorezim te punimet e ngjashme.
  • "Kola Invest" shpk ka paraqitur vertetim OSHEE te pavlefshem pasi kontrata eshte ne emer te nje individi. Pra kjo shoqeri nuk e ka as ne perdorim dhe as ne pronesi kete kontrate, dhe aq me shume eshte kontrate me OSHEE me tarifa familjare dhe jo si biznes (ne kundershtim me legjislacionin perkates, mbeshtetur dhe ne vendimet e KPP-se).
  • Shtojca 1/1 eshte plotesuar gabim. Shtojca duhet te ishte plotesuar nga cdo anetar i bashkimit te operatoreve. Ne rastin qe operatoret jane bashkim, deklarata duhet te ishte paraqitur nga secili prej tyre. Nuk eshte perzgjedhur asnje nga opsionet e pikes 6. "Liqeni VII" shpk ka autorizim te shprehur vetem per te firmosur formularin e ofertes dhe grafikun e punimeve ne emer dhe per llogari te operatoreve ekonomike te bashkimit.
  Arsyeja e Anulimit
  Shėnime
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) pėr kėtė Kontraktor
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Njoftimi i Tenderit
  Dokumentat Standarde tė Tenderit
  Specifikim Teknik
  Raport Teknik
  Preventiv
  Shpallja e Fituesit
  Lidhja e Kontratės Nr.34 -Dt.26-08-2019
  Projekti

  Tė drejtat e Pėrdorimit

  Pėrsa kohė nuk pėrcaktohet ndryshe, i gjithė informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nėn liēencat: This material is Open Data