Open Procurement Albania

Ndertimi Shetitores Mak Albania-Pusi Nr.1 dhe Rehabilitimi i kanalit Kullues KK1, Golem, Kavaje.

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit. Kusht: fituesi nuk eshte operatori me oferten me te ulet
 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit. Kusht: fituesi nuk eshte operatori me oferten me te ulet

Qarkun Tiranë
Kredia Nr
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit
Pershkrim i Projektit
Objekti i Tenderit Ndërtimi Shëtitores Mak Albania-Pusi Nr.1 dhe Rehabilitimi i kanalit Kullues KK1, Golem, Kavajë.
Fondi i akorduar për vitin 2017 është 113.614.127 (njëqind e trembëdhjetë milion e gjashtëqind e katërmbëdhjetë mijë e njëqind e njëzet e shtatë) lekë pa tvsh.
Pjesa e mbetur është parashikuar për vitin 2018.
Burimi i Financimit - Buxheti i Shtetit.
Nr. Reference
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit 567,154,000
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit te Tenderit
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 30-03-2017
Sektori Infrastrukturë Urbane
Nr. i Operatoreve Konkurues 9
Operatore Konkurues Vellezerit Hysa SHPK
Fusha SHPK
Delta Lavori
Pe Vla Ku SHPK
Lala SHPK
G.P.G. SHPK
Victoria Invest International SHPK
Gener 2 SHPK
Varaku E SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • FUSHA SHPK -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 419,624,728
  Data e shpalljes se fituesit 14-05-2017
  Data e lidhjes se kontrates 19-05-2017
  Vlera e Kontrates me TVSH 503,549,674
  Kohezgjatja e Kontrates 14 muaj
  Ankesa Ka pasur ankesa.

  Ne datën 14.04.2017 paraqiti ankese shoqëria Victoria Invest SHPK.
  Shoqërisë ju kthye përgjigje në datën 18.04.2017 duke refuzuar ankesën.

  Ne datën 14.04.2017 paraqiti ankese shoqëria Fusha SHPK.
  Shoqërisë ju kthye përgjigje në datën 21.04.2017 duke pranuar ankesën.

  Ne datën 27.04.2017 paraqiti ankese shoqëria Vellezerit Hysa SHPK.
  Shoqërisë ju kthye përgjigje në datën 02.05.2017 duke refuzuar ankesën.
  Nuk ka pasur ankim në KPP.

  Janë s’kualifikuar:

  1. Bashkimi i përkohshëm i shoqërive Delta Lavori SHPK (43.7%), Company Riviera 2008 SHPK (33.5%) Ndrekaj SHPK (16%) dhe Kacdedja SHPK (6.8%) për arsye se:
  a. Sipas marrëveshjes se bashkëpunimit shoqërisë Company Riviera 2008 SHPK i takon të kryeje një volum punimesh prej 143.513.357 lekësh pa tvsh, ndërkohë që kjo shoqëri zotëron pikën e liçenses NP-4C e cila i lejon të kryejë në të njëjtën kohe punime me vlerë të përgjithshme jo më shumë se 100.000.000 leke.

  2. Bashkimi i përkohshëm i shoqërive Victoria Invest International SHPK (50.98%) dhe Victoria Invest (49.02%) për arsye se:
  a. Shoqëria Viktoria Invest International SHPK nuk plotëson pikën 2.3.1 të Kërkesave të Veçanta për Kualifikim lidhur me punët e ngjashme.
  b. Shoqëria Viktoria Invest SHPK nuk plotëson pikën 2.2.4 të Kërkesave të Veçanta për Kualifikim lidhur me taksat vendore pasi, referuar punëve në proces të deklaruara, nga viti 2016 ushtron aktivitet në Librazhd (ne objektin Rikualifikim urban, zona në hyrjen perëndimore të qytetit Librazhd dhe mbrojtje lumore , me vlere 82.200.510 leke) dhe në Bilisht (ne objektin Rikualifikim urban i qendrës se qytetit Bilisht, loti i , me vlere 102.536.108 lekë. për këto dy objekte nuk ka paguar detyrimet vendore dhe nuk i ka regjistruar në QKB.
  c. Shoqëria Viktoria Invest International SHPK nuk plotëson pikën 2.2.4 të Kërkesave të Veçanta për Kualifikim lidhur me taksat vendore pasi, referuar punëve në proces të deklaruara, kryen aktivitet në Tirane nga viti 2015 e në vazhdim dhe nuk ka paraqitur dokumentacion për shlyerjen e detyrimeve vendore.

  3. Varaku E SHPK
  a. Nuk ka paraqitur oferte.

  4. Bashkimi i përkohshëm i shoqërive Vellezerit Hysa SHPK (58%%) dhe Ergi (42%) për arsye se:
  a. Shoqëria Vellezerit Hysa SHPK nuk plotëson piken 2.3.5 për kualifikim lidhur me punësimin e mjekut të shoqërisë, pasi mjeku nuk figuron në listepagesat e muajve janar dhe shkurt 2016 ndërkohe që është kërkuar të këtë qene në stafin e shoqërisë nga Janari 2016 e në vazhdim.
  b. Shoqëria Ergi SHPK nuk plotëson pikën 2.3.3 për kualifikim lidhur me stafin pasi nuk ka paraqitur dokumentacion për punësimin e një arkitekti, një inxhinieri ndërtimi me profil struktura, një inxhinieri mekanik, një agronomi dhe një inxhinieri elektrik. Duke qenë se në marrëveshjen e bashkëpunimit nuk janë përcaktuar punët konkrete që do të kryeje secila shoqëri Ergi SHPK duhet të kishte të punësuar edhe këta inxhiniere.
  c. Shoqëria Ergi SHPK nuk plotëson piken 2.3.5 për kualifikim lidhur me punësimin e mjekut të shoqërisë, pasi nuk ka mjek të punësuar.
  d. Shoqëria Ergi SHPK nuk plotëson piken 2.3.6 për kualifikim lidhur me pikat e nevojshme të liçenses pasi nuk disponon piken e liçenses N.S – 10. A - Shtresa dhe mbistruktura speciale. Duke qene se në marrëveshjen e bashkëpunimit nuk janë përcaktuar punët konkrete që do të kryeje secila shoqëri Ergi SHPK duhet të kishte edhe këtë pike license.
  e. Shoqëria Ergi SHPK nuk plotëson piken 2.3.1 për kualifikim lidhur me punët e ngjashme.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per FUSHA SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per FUSHA SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per FUSHA SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per FUSHA SHPK viti 2019-2020

  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi Nr.10 - Dt.13-03-2017
  Njoftim per Shpallje Fituesi Nr.20 - Dt.22-05-2017
  Njoftim per Lidhje Kontrate Nr.21 - Dt.29-05-2017

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data