Open Procurement Albania

Construction of road Laskos Bridge - Qeparo and Laskos Bridge – Kuç connection road, in Himarë Region.
Ndërtimi i rrugës Ura e Laskos - Ura e Qeparos dhe Laskos - rruga lidhëse Kuç, në Himarë.

Qarkun Vlorë
Kredia Nr
Burimi i Kredise/Financuar nga Fondi Kuwaitian/ Fondi Saudit / Qeveria Shqiptare
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Rikonstruksioni i rrugës së Lumit të Vlorës
Pershkrim i Projektit Buxheti: 81.8 milionë USD
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Fondi Kuvajtian me 40.8 milionë USD, Fondi Saudit me 30 milionë USD dhe Qeveria Shqiptare me 11 milionë USD.
Shtrirja gjeografike: Qarku Vlorë, Lugina e Lumit të Vlorës, 3 bashki (Vlorë, Selenicë, Himarë);
Përfitues: 129 mijë
Objektivi i Projektit: Projekti parashikon ti japë zgjidhje të qëndrueshme infrastrukturës publike në zonën e Bregdetit të Jugut, specifikisht në zonën e Lumit të Vlorës, duke kontribuar në përmirësimin e kushteve të jetesës për banorët dhe ridimensionim e sektorit të turizmit si një nga shtyllat kryesore të ekonomisë lokale dhe rajonale. Projekti do të mundësojë lidhjen e dy rrugëve nacionale (SH4-SH8) dhe përfshin edhe një degëzim që mundëson lidhjen me qytetin e Vlorës.
Objekti i Tenderit Construction of road Laskos Bridge - Qeparo and Laskos Bridge – Kuç connection road, in Himarë Region.
Ndërtimi i rrugës Ura e Laskos - Ura e Qeparos dhe Laskos - rruga lidhëse Kuç, në Himarë.
Nr. Reference CWC/ICB/2018/3
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte
Sektori Infrastrukturë Rrugë
Nr. i Operatoreve Konkurues 13
Operatore Konkurues Rawafed AL-Torok
Alke Inshaat Sanaye ve Tijarat OJSC
INC
Nurol
Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret
JV Sadeem Al Kuwait & Gener 2
Combined Group Contracting Co
Sintram S.A.
IL&FS Transportation Network Limited
Akkord
Terna
JV Eksan & Dogusan
KCC Engineering & Contracting CO
Operator Ekonomik Kontraktues
 • INC S.P.A -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 2,950,030,123
  Data e shpalljes se fituesit 12-09-2018
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH 3,540,036,148
  Kohezgjatja e Kontrates 2 vjet punime + 1vit garanci
  Ankesa No. Rejected Applicant and Reasons of Rejection :
  1. Sadeem Al Kuwait & Gener 2 :
  Kuwait/Albania – Documents are not legalised or apostil stamped.
  Fails to fulfil the specific volumes criterion.

  2. Combined Group Contracting Co Kuwait –
  Fails to fulfil the specific volumes criterion.

  3. Sintram S.A. Morocco:
  Fails to fulfill the similar contracts criterion. The projects submitted have lower contract amount than the criterion or are executed out of the requested period.

  4. IL&FS Transportation Network Limited India –
  Fails to fulfil the similar contracts criterion 2 similar contracts out of 5 submitted.
  – Power of attorney is missing
  – Fails to comply with the outstanding works criterion.
  The references for the executed volumes are released from the concession companies or prime contractors.

  5. Akkord Azerbaijan :
  – Fails to fulfil the similar contracts criterion. Has only one similar contract out of three submitted.
  (Did not submit any supporting documents for all the contracts)
  – Fails to comply with the outstanding works criterion.
  Did not declare any volume for concrete works.

  6. Terna Greece :
  – Fails to comply with the outstanding works criterion.

  7. JV Eksan & Dogusan :
  The certificates of the volumes are released from the concession companies or prime contractor. All the supporting documents for the contracts are not legalized or apostil stamped.
  – Fails to comply with the outstanding works criterion.
  Fails to fulfil the similar contracts criterion. None of the similar contracts out of 11 submitted for EKSEN fulfils the criterion and none of the similar contracts out of 8 submitted by DOGUSAN fulfils the criterion.

  8. KCC Engineering & Contracting CO Kuwait :
  – Fails to fulfil the similar contracts criterion 1 similar contracts out of 10 submitted.
  – There is not any information regarding the volumes executed.
  – Didn’t submit any supporting documents, contracts, IPCs.
  – Fails to comply with the outstanding works criterion.
  – Bank statement is not original
  – Apostil stamps are missing
  Didn’t fill the application forms as per standard.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime Ky tender eshte në proces vlerësimi, procedurat e tenderimit të donatorëve nuk lejojnë dhënien e informacionit për fondin limit.
  Transaksione Thesari
  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Dokument zyrtar nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit: "Kthim përgjigje të kërkesës për informim".

  Njoftim për Shpallje Fituesi Tenderi Nderkombetar

  Contract Award

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data