Open Procurement Albania

Design and Supervision Gjirokastra System of Museums Municipality of Gjirokastra , Consulting Services.
Projektimi dhe Mbikëqyrja e Sistemit te Muzeve të Gjirokastrës, Bashkia e Gjirokastrës , Shërbimet e Këshillimit.

Qarkun Gjirokaster
Kredia Nr 8656- ALB
Burimi i Kredise/Financuar nga Banka Botërore
Vlera e Kredise sipas Monedhes 63.8 milionë Euro
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
 • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
 • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
 • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
 • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
 • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit Design and Supervision Gjirokastra System of Museums Municipality of Gjirokastra , Consulting Services.
Projektimi dhe Mbikëqyrja e Sistemit te Muzeve të Gjirokastrës, Bashkia e Gjirokastrës , Shërbimet e Këshillimit.
Nr. Reference REF No: AL-ADF-15556-CS-CQS
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 10-09-2018
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 10-09-2018
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 02-10-2018
Sektori Mbikëqyrje Punimesh
Nr. i Operatoreve Konkurues 4
Operatore Konkurues Casanova Hernandez Architects & Cultural Heritage without borders
ARS Proggeti & s.r.l. & 3TI Proggeti s.p.a. & Studio B & L SHPK
Infocus Consultancy & Reinadecorazones & Lord Cultural Resources
Planarch s.r.l. & Infraplan SHPK & Archistudio SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • Cultural Heritage without borders -
 • Casanova + Hernandez architects Dega Shqiptare -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 219,994 Euro
  Data e shpalljes se fituesit 03-01-2019
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates Design Services should be performed within 9 months period, and the level of inputs required is 25 man/months. The firm will be contracted for the design phase under a lump sum contract.
  Supervision Services should be performed within 13 months period , and the level of inputs required is 21 man/months. The firm will be contracted for the supervision phase under a time base contract.
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa dhe skualifikime.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime The selection method to be applied is Consultant Qualifications (CQ), in accordance with the procedures set out by the World Bank’s Guidelines Selection and Employment of Consultants under IBRD Loans and IDA Credits & Grants by World Bank Borrowers (January 2011, revised July 2014) .
  Transaksione Thesari
  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Njoftim për Shpallje Tenderi Nderkombetar

  Njoftim për Shpallje Fituesi Tenderi Nderkombetar

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data