Open Procurement Albania

Përmirësimi i sigurisë rrugore

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit. Kusht: fituesi nuk eshte operatori me oferten me te ulet
 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit. Kusht: fituesi nuk eshte operatori me oferten me te ulet

Qarkun 12 Qarqet
Kredia Nr
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit
Pershkrim i Projektit
Objekti i Tenderit Përmirësimi i sigurisë rrugore
Nr. Reference REF-34666-08-30-2019
Kodi CPV
45000000-7 - Punë ndërtimi,
Vlera / Fondi Limit 250,000,000
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike (Marrëveshje Kuadër)
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 02-09-2019
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 02-09-2019
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 02-10-2019
Sektori Infrastrukturë Urbane
Nr. i Operatoreve Konkurues 3
Operatore Konkurues Alko Impex General Construction - Signs & Road Safety Solutions
Jubica - Meteo
I.D.K Konstruksion - 4 A-M
Operator Ekonomik Kontraktues
 •  I.D.K - KONSTRUKSION  -
 • 4 A-M  -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 229,818,537
  Data e shpalljes se fituesit 29-10-2019
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates 20 muaj
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa.
  Janë s‘kualifikuar ofertuesit:

  1. Bashkimi i operatoreve ekonomike “Alko Impex General Construction” sh.p.k dhe “Signs & Road Safety Solutions” sh.p.k :

  • Operatori ekonomik “Signs & Road Safety Solutions” sh.p.k, pjesetar i bashkimit te operatoreve ekonomike “Alko Impex General Construction” sh.p.k dhe “Signs & Road Safety Solutions” sh.p.k nuk ploteson kriterin 2.2.1 te Kritereve te veçanta të kualifikimit, per sa i perket xhiros mesatare te realizuar nga Operatori Ekonomik gjate tre viteve te fundit 2016, 2017 dhe 2018, sipas percaktimeve te nenit 74, pika 3 e VKM Nr. 914, datë 29.12.2014, i rishikuar, ku percaktohet se kërkesat ekonomike, financiare, profesionale dhe ato teknike duhet të përmbushen nga i gjithë bashkimi, në përputhje me përqindjen e pjesëmarrjes në punë, shërbim apo furnizim, të përcaktuara në akt marrëveshje.

  • Operatori ekonomik “Alko Impex General Construction” sh.p.k pjesetar i bashkimit te operatoreve ekonomike “Alko Impex General Construction” sh.p.k dhe “Signs & Road Safety Solutions” sh.p.k nuk ploteson kriterin 2.3.1 te Kritereve te veçanta të kualifikimit per sa i perket pervojes se meparshme te ngjashme, sipas percaktimeve te nenit 74, pika 3 e VKM Nr. 914, datë 29.12.2014, i rishikuar, ku percaktohet se kërkesat ekonomike, financiare, profesionale dhe ato teknike duhet të përmbushen nga i gjithë bashkimi, në përputhje me përqindjen e pjesëmarrjes në punë, shërbim apo furnizim, të përcaktuara në akt marrëveshje.

  • Operatori ekonomik “Alko Impex General Construction” sh.p.k ka paraqitur nje kontrate te ngjashme per “Mirembajtje bazuar ne performace te segmenteve rrugore” e cila jo vetem nuk ka ngjashmeri ne natyren e punimeve, kompleksitetin, metodologjine, etj por nuk ploteson vleren e kerkuar sipas perqindjes as per kushtin 2.3.1/a apo 2.3.1/b.

  • Operatori ekonomik “Signs & Road Safety Solutions” sh.p.k pjesetar i bashkimit te operatoreve ekonomike “Alko Impex General Construction” sh.p.k dhe “Signs & Road Safety Solutions” sh.p.k nuk ploteson kriterin 2.3.2 te Kritereve te veçanta të kualifikimit per sa i perket punësimit mesatar të punonjësve për periudhën Janar 2019 – Korrik 2019, sipas percaktimeve te nenit 74, pika 3 e VKM Nr. 914, datë 29.12.2014, i rishikuar, ku percaktohet se kërkesat ekonomike, financiare, profesionale dhe ato teknike duhet të përmbushen nga i gjithë bashkimi, në përputhje me përqindjen e pjesëmarrjes në punë, shërbim apo furnizim, të përcaktuara në akt marrëveshje. Sipas perqindjes se përcaktuar në akt marrëveshje operatori ekonomik “Signs & Road Safety Solutions” sh.p.k duhet te plotesoje nje numer punetoresh disa here me te larte se numri i paraqitur.

  2. Bashkimi i operatoreve ekonomike “Jubica” sh.p.k dhe “Meteo” sh.p.k:
  • Operatori Ekonimik “Jubica sh.p.k, eshte terhequr nga procedura e prokurimit perpara fazes se vleresimit me ane të nje kerkese te paraqitur zyrtarisht prane Fondit Shqiptar te Zhvillimit.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2019-2020

  Publikimi ne Buletin Kontrata te lidhura ne baze te Marreveshjes KuaderREF-34666-08-30-2019
  Njoftim per Shpallje Tenderi Nr.36 - Dt.09-09-2019
  Specifikime Teknike
  Raport Teknik
  Preventiv
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data