Open Procurement Albania

“Integrated Urban Development of Sarande, Package 2”

Qarkun Sarande
Kredia Nr 8656-AL
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
 • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
 • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
 • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
 • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
 • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit “Integrated Urban Development of Sarande, Package 2”
Nr. Reference AL-ADF-323179-CW-RFB
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 09-12-2022
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 09-12-2022
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 18-01-2023
Sektori
Nr. i Operatoreve Konkurues 2
Operatore Konkurues Name of each tenderer who submitted a Tender:

1. “Fusha sh.p.k.
2. “4 AM” sh.p.k.

Tender price as read out at Tender Opening:
1. “Fusha p.k. – 592,293,271.99 ALL
2. “4 AM” sh.p.k. – 573,187,985.24 ALL

Name and evaluated prices of each Tender that was evaluated:
1. “Fusha” sh.p.k. – 592,293,271.99 ALL
2. “4 AM” sh.p.k. – 573,187,985.24 ALL

Number of tenderers whose Tenderers were rejected:
- None
Operator Ekonomik Kontraktues
 • 4 A-M  -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 573,187,985
  Data e shpalljes se fituesit 23-02-2023
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates 14 months
  Ankesa
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime - The Republic of Albania (hereinafter called “Borrower”) has received financing from the International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) (the “Bank”) in the form of a “loan” (hereinafter called “loan” toward the cost of Project for Integrated Urban and Tourism Development (PIUTD), and it intends to apply part of the proceeds of this loan to payments under the contract for “Saranda Tourism Gateway Integrated urban upgrading” Pacakage 2, AL-ADF-323179-CW-RFB.

  - The Albanian Development Fund (ADF)/PMT now invites sealed bids from eligible bidders for under the above-mentioned contract which consists of:
  Works in façade
  Water supply works
  Site development works and landscaping
  Roof and terrace finishing work
  Concrete works
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A-M  viti 2019-2020

  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Invitation for Bids
  Contract Award

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data