Open Procurement Albania

Gjirokastra Castle Sustainable Management and Tourism Valorization Masterplan

Qarkun
Kredia Nr 8656- ALB.
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
 • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
 • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
 • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
 • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
 • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit Gjirokastra Castle Sustainable Management and Tourism Valorization Masterplan
Nr. Reference AL-ADF-222330-CS-CQS
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 08-03-2021
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 08-03-2021
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 24-03-2021
Sektori Turizëm
Nr. i Operatoreve Konkurues 8
Operatore Konkurues 1. “Triskelion Heritage” ltd & “Abkons” sh.p.k.
2. “iRI” L.t.d. & “Swiss Contact”, as subcontractor
3 .“Archea Associati” S.r.l. & “Gjeokonsult & Co” & ”Abacus” S.R.l.
4 .“Planet” S.A. & “Planet Albania” L.t.d.
5. VisionRI Connexion Services Private Limited
6. “Hydea” S.p.a. & “Cultural Heritage Without Borders” & “Proskenes.L”
7 .Archidata s.r.l. & “D&C Partners” l.l.c. & “IP3”
8 .“Casanova+ Hernandez” & “MetroPOLIS” l.t.d. & “G&K” ltd
Operator Ekonomik Kontraktues
 • G & K SHPK -
 • METRO_POLIS -
 • Casanova + Hernandez architects Dega Shqiptare -
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 30,278,577
  Data e shpalljes se fituesit 01-07-2021
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime The consultant will perform the Design Services within 12.5 months period, and the level of inputs required is 35 man/months. For the Design Services the Consultant will be contracted under a lump sum contract.
  Meanwhile, the Supervision Services will be performed by the consultant within 13 months period (also, following defect liability period), and the level of inputs required is 25 man/months.
  For the Supervision services the Consultant will be contracted for these services under a time-based contract.
  _____________________________

  The selection method to be applied is Consultant Qualifications (CQ), in accordance with the procedures set out the World Bank’s Guidelines Selection and Employment of Consultants under IBRD Loans and IDA Credits & Grants by World Bank Borrowers” (January 2011, revised July 2014).
  _____________________________

  The final ranking of consultants is as follow:
  1. “Casanova+ Hernandez” & “MetroPOLIS” l.t.d. & “G&K” ltd - - 94 pike.
  2. “Hydea” S.p.a. & “Cultural Heritage Without Borders” & “Proskenes.L” - 92 pike
  3. “Planet” S.A. & “Planet Albania” - 87.33 pike
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per G & K SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per G & K SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per G & K SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per G & K SHPK viti 2019-2020

  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per METRO_POLIS viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per METRO_POLIS viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per METRO_POLIS viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per METRO_POLIS viti 2019-2020

  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Request for Expressions of Interest

  Contract Award

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data