Open Procurement Albania

Improvement of Tourism Statistics and Electronic System of Tourism Statistics

Qarkun
Kredia Nr 8656- ALB
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
  • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
  • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
  • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
  • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
  • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit Improvement of Tourism Statistics and Electronic System of Tourism Statistics

Successful tenderer:Consortium IDRA Research & Consulting & Horwath HTL Croatia & Horwath HTL Albania – 312,820 Euro (Net of VAT)
Nr. Reference AL-ADF-365634-CS-QCBS
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 13-06-2023
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 13-06-2023
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 27-06-2023
Sektori
Nr. i Operatoreve Konkurues 6
Operatore Konkurues 1. Consortium IDRA Research & Consulting & Horwath HTL Croatia & Horwath HTL Albania
2.Consortium GOPA Luxemburg s.a.r.l & GOPA Worldwide Consultants GmbH
3.Consortium IZI s.p.a & Acer (Albanian Center for Economic Research)
4.JV Smart ICT Services sh.p.k & IP3 sh.p.k (Insitutte of Public and Private Policies)
5.Target Euro s.r.l
6.CH Business Consulting
Operator Ekonomik Kontraktues
Oferta fituese Leke pa TVSH
Data e shpalljes se fituesit 13-12-2023
Data e lidhjes se kontrates
Vlera e Kontrates me TVSH
Kohezgjatja e Kontrates
Ankesa Number of tenders that has been shortlisted:

1.Consortium IDRA Research & Consulting & Horwath HTL Croatia & Horwath HTL Albania
2.Consortium GOPA Luxemburg s.a.r.l & GOPA Worldwide Consultants GmbH
3.Consortium IZI s.p.a & Acer (Albanian Center for Economic Research)
4.JV Smart ICT Services sh.p.k & IP3 sh.p.k (Institute of Public and Private Policies)

Number of tenders that has submitted Request for Proposal:

1.Consortium IDRA Research & Consulting & Horwath HTL Croatia & Horwath HTL Albania
2.Consortium GOPA Luxemburg s.a.r.l & GOPA Worldwide Consultants GmbH
3.Consortium IZI s.p.a & Acer (Albanian Center for Economic Research)
4.JV Smart ICT Services sh.p.k & IP3 sh.p.k (Institute of Public and Private Policies)

Tenders that didn’t pass technical score:

1.Consortium IZI s.p.a & Acer (Albanian Center for Economic Research)

Financial prices as read out:

1.Consortium IDRA Research & Consulting & Horwath HTL Croatia & Horwath HTL Albania – 312,820 Euro (Net of VAT)
2.Consortium GOPA Luxemburg s.a.r.l & GOPA Worldwide Consultants GmbH – 398,730 Euro (Net of VAT)
3.JV Smart ICT Services sh.p.k & IP3 sh.p.k (Institute of Public and Private Policies) – 258,750 Euro (Net of VAT)

Financial prices after evaluation:

1.Consortium IDRA Research & Consulting & Horwath HTL Croatia & Horwath HTL Albania – 312,820 Euro (Net of VAT) 2.Consortium GOPA Luxemburg s.a.r.l & GOPA Worldwide Consultants GmbH – 398,730 Euro (Net of VAT)
3.JV Smart ICT Services sh.p.k & IP3 sh.p.k (Institute of Public and Private Policies) – 310,500 Euro (Net of VAT)
Arsyeja e Anulimit
Shenime The Government of Albania has received financing from the World Bank toward the cost of the Project for Integrated Urban and Tourism Development (PIUTD), and intends to apply part of the proceeds for consulting services.

The overall objective of this assignment is to set in motion the improvement of tourism statistics in Albania, building on the recommendations made in the Tourism Information Management System and Statistics Improvement: Assessment and Technical Specification of Goods/System of Tourism Statistics and working closely with the newly established Inter-Institutional Platform (or Statistics relevant authority) that will act as the Steering Committee for the project.

The Consultant will be required to plan and commence implementation of six national surveys for the measurement of tourism, identify data sources that can be purchased from various bodies that will be of use in Albania’s system of tourism statistics, carry out the selection of a firm to develop the tourism statistics database, and undertake compilation of an experimental tourism satellite account including the compilation and production of the first tourism statistics and economic impact of tourism report for Albania in close cooperation with the Ministry of Tourism, INSTAT and other relevant institutions.
Transaksione Thesari
Publikimi ne Buletin
Njoftim per Shpallje Tenderi
Njoftim per Shpallje Fituesi
Njoftim per Lidhje Kontrate
Request for Expressions of Interest
Terms of Reference
Contract Award

Te drejtat e Perdorimit

Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data