Open Procurement Albania

List of Concessions

Partner / Concesionary Object Concession's Announcement Date Cost of Concession Concessionary Company
Ministria e Financave dhe EkonomisëPlanifikim: Për dhënie me koncesion/PPP, “Për ofrimin e shërbimeve të infrastrukturës së çelësave publikë (PKI)”.
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDesign, Build, Finance, Operate, Maintenance, Rehabilitation and Transfer of road segment Lekaj-Konjat-Fier, Type of contract is "Work" ( Concession/PPP).02-08-2022 Euro “Fusha” sh.p.k. &“Agbes Construksion” sh.p.k. & “Albavia” sh.p.k. & “Kupa” sh.p.k & “Ante-Group” sh.p.k.& “Klodioda” sh.p.k. & “A.L.T.E.A. dhe Geostudio 2000” & “Sphaera” sh.p.k
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDesign, Build, Finance, Operate, Maintenance, Rehabilitation and Transfer of road segment Kashar-Pezë-Lekaj, Type of contract is "Work" ( Concession/PPP).02-08-2022 474 869 965 Euro
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDesign, Build, Finance, Operate, Maintenance, Rehabilitation and Transfer of road segment Milot – Thumane, Type of contract is "Work" ( Concession/PPP).02-08-2022 44 620 189 Euro
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDesign, Build, Operate, Maintenance and Transfer of Airport of Sarandës, Type of contract is "Work"26-10-2021
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDesign, Build, Operate, Maintenance and Transfer of the "Integrated Port" in Triport Vlora, Type of contract is "Work"10-08-2021 “AGBES CONSTRUKSION” sh.p.k & “BESTA” sh.p.k & “Premium Construction & Maintenance” sh.p.k & “ITE. GRUP” sh.p.k & “ARKONSTUDIO” sh.p.k
Autoriteti Portual DurrësDurrës Port Container Terminal Operation and Managements Service by Specialized Private Port Operators for 5 Years02-09-2020 HILI COMPANY LIMITED
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDesign, Build, Operate, Maintenance and Transfer of a tourist port in the city of Vlora (Marina Vlora), Type of contract is "Work"06-01-2021 Shoqeria Koncesionare Marina Vlore & “Marina Projects” ltd & “Brunes” sh.p.k.& “Ndregjoni” sh.p.k
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDesign, Build, Finance, Operate, Maintenance, Rehabilitation and Transfer of road segment Milot – Thumane – Kashar – Luzi Vogel – Fier, Type of contract is "Work" ( Concession/PPP).09-07-2020 1.188 miliardë Euro
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDhënie me koncesion/PPP për projektimin, ndërtimin, operimin, mirëmbajtjen dhe transferimin e Aeroportit Ndërkombëtar të Vlorës (VIA)20-12-2019 Mabco Constructions SA of Matebex Group & YDA Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi & 2A Group sh.p.k.
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDhënie me koncesion/PPP të portit të jahteve “Marina Rodon” 06-08-2019 Praslin Investment” sh.p.k & “R&T” sh.p.k.
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDhenie me koncesion/PPP te Portit turistik dhe te sherbimeve "Marina Limion"01-08-2019 Kastrati sh.a & Edil – AL – IT sh.p.k
Qeverisja Vendore TiranëPër Projektimin, Financimin, Ndërtimin, Mobilimin, Mirëmbajtjen, Mbikqyrjen dhe Kolaudimin e katër objekteve arsimore në Zonën Tirana 4.07-08-2019 1,739,303,677 Alba Konstruksion SHPK & FUSHA SHPK & Ed Konstruksion SHPK & A&E Engineering SHPK & SON Engineering & Construction & Erzeni SHPK
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseRehabilitation and Operation of Vlora Thermal Power Plant and the Construction of Fier-Vlora Power Plant Gas Pipeline31-12-2018 7,246,630,000
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseDhënie me koncesion/PPP të Aeroportit të Kukësit18-10-2018 GLOBAL TECHNICAL MECHANIC & BAMI
Ministria e Financave dhe EkonomisëPër kontrollin ligjor të instrumenteve matëse, nëpërmjet verifikimit të instrumenteve shpërndarëse të karburantit dhe gazit të Iëngshëm të naftës (GLN).24-09-2018 Noa Control
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseConstruction and Maintenance of the Milot–Balldre Road 23-07-2018 161,500,000 A. N. K.
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseConstruction and Maintenance of the “Porti i Jahteve - Bypass Orikum - Dukat (Shën Eliza Bridge)” Road24-07-2018 50552441 euro GJIKURIA SHPK
Ministria e Infrastruktures dhe EnergjiseConstruction and Maintenance of the "Thumanë–Fushë-Krujë–Vorë–Kashar" Road 18-04-2018 225,821,553 “Gener 2” sh.p.k.
Qeverisja Vendore Kamëz01-03-2018 ALKO-IMPEX General Construcion & 2 T

Privacy Policy

Except when otherwise defined, all data & information offered in Open Procurement Albania is available under the licenses: This material is Open Data